Očekávané komediální fantasy Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves, která bude filmovou adaptací populární hry na hrdiny, se dočkáme už na konci příštího měsíce. Studio Paramount tak nedávno zveřejnilo další krátký klip, který potvrzuje, že i když půjde hlavním hrdinům o životy, celé jejich dobrodružství bude mít patrně odlehčenější nádech. Podívat se na něj můžete výše.

V onom klipu se bard Edgin (Chris Pine), barbarka Holga (Michelle Rodriguez), čaroděj Simon (Justice Smith) a druidka Doric (Sophia Lillis), tedy hlavní čtveřice dobrodruhů, ke které se pak připojí ještě paladin Xenk (Regé-Jean Page), vydají na jakýsi hřbitov s jasným cílem. Získat informace od mrtvých.

Simon tak na jednu z mrtvol použije kouzlo 3. úrovně jménem Mluv s mrtvými, které umožňuje na krátkou dobu obživlé mrtvole položit pět otázek. Ale jelikož začne Edgin se svými slovy nakládat vcelku… neobratně, příliš velké ovoce to nepřinese. 

Zatím ovšem neznáme důvod, proč se skupinka protagonistů rozhodla získávat informace od mrtvých. Obživlá mrtvola se ale zdá být vojákem, který padl v jakési bitvě. Jak to ale souvisí s jejich hlavním úkolem? To se necháme překvapit. Jak už dlouho víme, hlavní příběh by se měl točit kolem jakéhosi mocného artefaktu, který skupinka dobrodruhů původně ukradla pro mocné Rudé čaroděje z Thay. Což se ukázalo být hodně špatným nápadem, protože se zdá, že s jeho pomocí chtějí vytvořit obrovskou armádu nemrtvých.

Naše družina se tak vydá na cestu, aby mohla svou chybu napravit. Kromě výše zmíněných bude také zásadní roli hrát zloděj Forge (Hugh Grant), který by však měl nějakou dobu vystupovat v úloze záporáka. Primární hrozbou by ale měli být právě zmínění Rudí čarodějové, kteří jsou ve fantasy světě Forgotten Realms známou frakcí. 

O scénář a režii se postarali John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein. Oba dva se například podíleli na tvorbě scénáře k marvelovce Spider-Man: Homecoming a krimi komedii Šéfové na zabití z roku 2011.

Oficiální premiéra je stanovená na 31. 3. 2023.