V roce 2017 k nám dorazilo velice stylizované akční RPG s naprosto vynikajícím soundtrackem od japonského studia PlatinumGames, které neslo název Nier: Automata. V ní se hráč ujímá role androidky YoRHa No. 2 Model B, jež se vydá do války proti mechanickým bytostem, které ovládly planetu Zemi. Hra zaznamenala mezi hráči obrovský úspěch, přičemž nyní se zdá, že se onoho překrásného a pitoreskního herního prostředí dočkáme i v seriálové verzi. Vydavatelské studio Square Enix totiž během livestreamu, který oslavoval pětileté výročí hry, oznámilo, že v přípravě je seriálová adaptace, jež bude ve stylu anime. Na základě oznámení byl také vydán krátký teaser, na který se můžete podívat výše. 

Spolu s trailerem také studio vydalo artwork, na kterém se nachází sama 2B, plus i její robotický parťák. Podle oficiálního prohlášení od studia se zdá, že k žádným příliš velkým změnám v připravované adaptaci nedojde. Seriál by tak měl sledovat přesně tu samou zápletku, která je i v herní předloze. Na celém projektu mimo jiné pracuje i známé studio Aniplex, které proslulo svou tvorbou na slavných anime seriálech jako Fullmetal Alchemist, Sword Art Online a Rurouni Kenshin. 

Zatím však není známo, kdy přesně se seriálu dočkáme, stejně tak ani nevíme, nakolik velké plány s ním Square Enix má. Je ale poměrně pravděpodobné, že připravovaná adaptace by mohla být pouhou minisérií, která se nebude rozvíjet napříč dalšími řadami. To ovšem ukáže teprve čas. Nier: Automata je mistrovským dílem režiséra Yoky Tara, jehož úchvatné kombinování nihilismu, bizarního humoru a občas opravdu krásné atmosféry, kterou doplňuje již zmíněná skvělá hudba, dělá ze hry opravdu unikátní zážitek. Tak uvidíme, zda tyto prvky zdárně napodobí i seriálová anime verze.