Dokázali byste si Nicolase Cage představit v roli Aragorna? Nebo takového Nea? Pokud vám to přijde k smíchu (což bychom vám vzhledem k tomu, že na Cage existuje stovka memů o jeho nejrůznějších potenciálních rolí, rozhodně nezazlívali), tak vězte, že slavný herec od toho skutečně nebyl daleko. K nohám mu totiž opravdu mohly lehce přistát role jak v trilogii Pána prstenů, tak i v Matrixu. Však se také není čemu divit, devadesátá léta se pro herce stala vyloženou zlatou érou, přičemž mnozí slavní tvůrci chtěli do svých velkofilmů právě jeho. V té době tak vznikají jeho slavné snímky jako Opustit Las Vegas, Skála, Tváří v tvář a Con Air. 

Ale byť se to nám, tedy pouhým smrtelníkům, může zdát neuvěřitelné, i hollywoodští herci mají svůj vlastní rodinný život. A to je přesně také důvod, proč Cage nabídky slavných rolí nakonec odmítl. V rozhovoru pro People tak herec sdělil následující:

,,Především neexistuje žádná verze Nica Cage, která by nechtěla trávit čas se svými dětmi. Neexistuje žádná verze Nica Cage, která by nekladla rodinu na první místo před kariérou. Odmítl jsem Pána prstenů a odmítl jsem Matrix, protože jsem nechtěl trávit tři roky na Novém Zélandu, případně tři roky v Austrálii, musel jsem být doma se svým synem Westonem, taková je zkrátka realita.“

Cage má dva syny, jednatřicetiletého Westona a šestnáctiletého Kal-Ela. A ano, skutečně byl pojmenován po Supermanovi. Následně také popsal svůj herecký kodex, přičemž zdůraznil, že se snaží nikdy nebrat sám sebe příliš vážně.

,,Vždycky jsem si říkal: 'Nikdy jsem neměl kariéru, jenom práci.' Tím mám na mysli, že když se dostanete do tohoto kariérně orientovaného vnímání sebe sama, může to vést k tomu, že začnete věřit ve své vlastní mýty. A začnete se brát až příliš vážně.“

A když už jsme u toho nebrání se příliš vážně, rozhodně stojí za to připomenout, že právě dnes vstupuje do amerických kin komedie The Unbearable Weight of Massive Talent, ve které si legendární herec zahraje sám sebe. Že to vypadá jako trapná a laciná komedie? A co kdybychom vám řekli, že reakce na film jsou momentálně vyloženě fantastické? Na webu Rotten Tomatoes se snímek zatím může chlubit hodnocením 89% od kritiků a 92% od diváků. Tak si to rozhodně nechte ujít!  

Líbil by se vám Nic Cage v roli Aragorna a Nea?