Minulý týden se po třech týdnech vrátily Věčné duše. A byla to žábava! Nejprve navštívily krabičku od sirek. Pak si pokecaly se Zermenem a nakonec se vydaly na jih. A po cestě? Potkaly Sharlott!

CO SE STALO POSLEDNĚ?

Věčné duše opět skončily v krabičce na sirky. Tentokrát ovšem v doprovodu Zermena Zářivého. Tento zkušený pádre jim dodal pocit bezpečí a klidu. Překvapivě v krabičce nedošlo k ničemu dramatickému. Tedy... Kromě toho, že Mistral s Thomem našli několik knih, Que T. a Zermenos si popovídali s krtkem Alfonsem a Mistral si poté zablbnul s kouzelnou zeleninou.

Během průzkumu tohoto prostoru se také podařilo najít rituální kruh. Podle Zermena sloužil ke komunikaci s nějakou mocnou, možná božskou, bytostí. Skupina tedy zkusila kruh použít. Do rozhovoru s bytostí se dostal Thomerican, který mohl položit tři otázky. Odpovědi nebyly směrem k budoucnosti nijak pozitivní, ale zároveň ani konkrétní.

V krabičce se ovšem skupina nedozvěděla žádné šokující informace, které by jí nějakým způsobem pomohlo najít Nezzodana, nebo odhalit jeho plán. Svým způsobem to bylo dobře. Protože se Duše aspoň mohly vydat přímo směr jih za Anthonym. Před opuštěním Zadashe je ovšem Zermenos ještě jednou varoval před Nezzodanem.

Hrdinové si pronajali vůz i s vozkou a nechali město, ve kterém si našli fanouška, zabili Klaxana a ochutnali ty nejlepší knedlíky, za sebou. Většina cesty k Manažerijskému pobřeží probíhala poklidně. Dokud nedorazili k jednomu menšímu domečku u ovocného sadu.

U dveří stály dvě hobitice a žena. Zrovna když se s nimi chtěly jít Duše seznámit, přiletělo několik velkých létajících stvoření, která měla těla obřích orlů, jelení hlavu a děsivě ostrá zubiska. Hobitice se ihned běžely schovat, ale žena se postavila těmto stvořením po boku Věčných duší.

Boj byl vskutku napínavý a přinesl několik památných scén - nová žena vykouzlila neuvěřitelně mocnou ohnivou kouli, Mistral zapěl mnoho zraňujících tónů, Brindal sekal hlavy a následně předváděl superhero landing. Proti takové úderné síle neměli orlojeleni šanci.

Do minulého dílu Věčných keců si Gelu pozval Robka a Kubu!

Po boji se pomlácení hrdinové konečně seznámili s tajemnou ženou. Zjistili, že se jmenuje Sharlott a hraje ji naše milovaná artistka Aiwy! Rychlé seznámení proběhlo s postavou uvnitř domu. Ukázalo se, že uvnitř mají hobitky několik druhů velmi lahodných šnapsů, do kterých se Que T., Mistral a Sharlott nadšeně pustili. Během nočního rozhovoru padlo několik zajímavých informací, ale vzhledem k množství vypitého alkoholu je možná bude nutné ráno zopakovat.

DOBRODRUŽSTVÍ VĚČNÝCH DUŠÍ POKRAČUJE JIŽ DNES! 

• Jak dlouhou zůstanou Věčné duše v ovocném sadu?

• Stane se Sharlott souputnicí skupiny, nebo bude její cesta směřovat jiným směrem?

• Kolikrát to Mistral na Sharlott ještě zkusí?

Odpovědi na tyto otázky získáme již dnes od 18:00 na Twitchi, Youtube i přímo zde na stránkách Nerdfixu!