Tvůrci nejnovějšího Spider-Mana mohou otevírat další šampaňské. A tentokrát klidně rovnou dvě! Třetímu dílu pavoučího hrdiny se totiž povedlo něco, o čem si všechny předešlé „sólo“ marvelovky mohly nechat jenom snít. Celosvětově totiž už vydělal přes 1,53 miliard dolarů. Což znamená, že snímek komerčně překonal ne jeden, ale hned dva filmy o Avengerech. Prvně překonal druhý díl, tedy Avengers: Age of Ultron, který vydělal 1,40 miliard dolarů, a následně i první díl z roku 2012, jenž zas vydělal 1,51 miliard. Spider-Man tak i zároveň sesadil Black Panthera z trůnu komerčně nejúspěšnější marvelovky, která nepatří mezi díly Avengers. Tvůrci tudíž na sebe mohou být náležitě pyšní. Obzvlášť už jen z toho důvodu, že na Spider-Mana se balí samé pozitivní reakce. 

Spider-Man: Bez domova se tak oficiálně stává třetí nejúspěšnější marvelovkou všech dob. První dvě pozice drží i nadále poslední dva Avengers díly. Na druhém místě je Avengers: Infinity War, kteří vydělali něco málo přes 2 miliardy dolarů, a na prvním místě Avengers: Endgame s necelými 2,8 miliardy. Pokud bychom vynechali svět MCU, tak novému Spider-Manovi se taktéž podařilo komerčně překonat trháky jako Harry Potter a Relikvie smrti – část 2, Star Wars: Poslední z Jediů a oba dva díly animáků Frozen. V rámci celosvětového výdělku ze všech filmů v historii kinematografie nyní stojí na krásném osmém místě. 

A co je na tom všem nejlepší? Že Spider-Man v budoucnu se vší pravděpodobností postoupí ještě o pár stupínků výše. Ještě totiž neuplynul ani měsíc od doby, co film vstoupil do kin, přičemž je zaručené, že v nich ještě pár týdnů zůstane. A kdo ví, v brzké době tak možná začne film dýchat na záda oběma posledním Avengerům. A pokud jste nového Spideyho ještě neviděli, tak to určitě v brzké době napravte. Nebo se alespoň podívejte na naší recenzi, kterou si můžete pustit níže. Myslíte si, že má Spider-Man ještě šanci stát se nejúspěšnější marvelovkou všech dob? Nebo alespoň druhou nejúspěšnější?