Když se ještě připravoval pátý díl legendárního Vřískotu, nebylo jisté, zda se do něho vrátí i Neve Campbell, představitelka hlavní hrdinky Sydney Prescott. Zatímco Courteney Cox a David Arquette už byli na palubě, nad herečkou dlouho visel jeden velký otazník. Campbell však nakonec na účinkování v pátém Vřískotu kývla, přičemž mnozí fanoušci si oddechli. Pro nadcházející šestý díl se ale už nic takového opakovat nebude. Web Deadline nedávno oznámil, že Neve Campbell se do dalšího dílu nevrátí. Sama herečka navíc uvedla důvod:

,,Bohužel už se v dalším Vřískotu neobjevím. Jako žena jsem ve své kariéře musela extrémně tvrdě pracovat, abych si upevnila svou hodnotu, zvláště pokud jde o sérii Vřískot. Připadalo mi tak, že nabídka, jež mi byla předložena, neodpovídá hodnotě, kterou jsem celé franšíze přinesla. Bylo velmi obtížným rozhodnutím se od série odsunout. Všem mým fanouškům chci říct, že vás miluju. Vždy jste mě neuvěřitelně podporovali. Jsem vám navždy vděčná za to, co mi tato série za posledních 25 let dala."

Vřískot 6 se tak stane prvním filmem ze série, kde se slavná Sydney Prescott neobjeví. Nakolik to eventuálně ovlivní jeho kvalitu? To se budeme muset nechat překvapit. Jisté je však to, že na šestém díle boudou pracovat stejní tvůrci, kteří se postarali o nedávný pátý film. To znamená, že do křesel režisérů opět usednou Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett. A scénář opět zpracuje duo James Vanderbilt a Guy Busick. Vrátí se i někteří výkonní producenti, jmenovitě Kevin Williamson a Chad Villella. O samotném příběhu samozřejmě nic nevíme, nicméně finální podoba scénáře je již hotová. Taktéž už víme, že do šestého dílu se opět vrátí herecká veteránka Courteney Cox, která opět ztvární postavu Gale Weathers. Z onoho hrdinského tria se však vrátí jako jediná. 

Je také otázkou, zda nepřítomnost herečky výrazně ovlivní tržby filmu. Pokud by šestý snímek zabodoval, tvůrci by se možná vrhli na díl sedmý. Ale ještě nepředbíhejme.

Jak se pátý Vřískot líbil vám?