Mike Flanagan, jeden z nejlepších hororových tvůrců současnosti, nám letos nadělil svůj další hrůzný seriál, kterým se stal Půlnoční klub. A pokud jste ho již zhlédli a líbil se vám, máme pro vás špatnou zprávu. Netflix se nedávno celý seriál rozhodl po pouhé první řadě zrušit, což některé fanoušky možná obzvlášť zabolí, protože první sezóna skončila cliffhangerem.

Ovšem když má nějaký seriál na slavné streamovací platformě příliš nízkou sledovanost, Netflix nezná slitování. I přestože se seriál dočkal pochvalných reakcí od kritiků, příliš lidí k obrazovkám nepřitáhl. Z určité části za to může především konkurence, protože Půlnoční klub se na Netflixu objevil v době, kdy na jiných streamovacích platformách vyházely epizody k sériím jako Rod Draka na HBO Max a Pán prstenů: Prsteny moci na Amazonu. Na samotném Netflixu na sebe také strhávaly větší pozornost seriály jako Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera a Vidím vás. 

Rozhodnutí o zrušení seriálu každopádně zklamalo i samotného Flanagana, který na svém blogu už odhalil plány pro druhou řadu. Nutno ovšem dodat, že Flanagan Netflix již brzy opustí. On a jeho dvorní producent Trevor Macy totiž nedávno uzavřeli novou exkluzivní smlouvu s Amazonem, pro který bude tvůrce vytvářet budoucí projekty.

Flanagan však na Netflixu ještě neřekl své poslední slovo. Stále ještě pro něj chystá svou seriálovou adaptaci povídky Zánik domu Usherů, kterou sepsal legendární Edgar Allan Poe. Seriál byl dotočen již v půlce letošního léta, přičemž dočkat bychom se ho měli někdy v průběhu příštího roku. Jakmile ale seriálová adaptace na Netflixu vyjde, Flanagan sbalí kufry a přesune se k Amazonu. Zatím však není známo, co všechno pro společnost chystá, ale určitě to žádné miloučké romantické komedie nebudou. 

Mike Flanagan rozhodně patří mezi největší současné mistry hororového žánru, proslavil se například nejenom díky působivým snímkům jako Nepřítomnost a Oculus, ale také seriálem The Haunting, který zatím vyprodukoval dvě série – Dům na kopci a Záhadné sídlo Bly. Po něm bylo jasné, že Flanagan zkrátka patří mezi elitu hororových tvůrců. Minulý rok nám následně přestavil seriál Půlnoční mše, který se na horor těšil také velice vřelému hodnocení.

Zrušení Půlnočního klubu je možná smutné, ale už před dvěma měsíci tvůrce oznámil, že pokud by náhodou ke druhé řadě nedošlo, eventuálně by měl na Twitter zveřejnit celý její děj.

Sledovali jste Půlnoční klub? Co na něj říkáte?