Je tomu již šest měsíců, co se ve světě rozkřiklo, že všemi oblíbený americký herec Keanu Reeves (Matrix, John Wick) spolupracuje s vydavatelstvím BOOM! Studios a dalšími tvůrci na komiksu s názvem BRZRKR. Několik týdnů po vydání prvního čísla, které vyšlo 3. března/marce 2021, navíc filmový a seriálový gigant Netflix získal na tuto novou značku práva.

Přečtěte si také: Keanu Reeves pracuje na vlastnom komikse

Komiks BRZRKR [Berzerker] nabídne dvanáct dílů, které budou později rozděleny do tří celistvých svazků. Série vypráví příběh o skoro nesmrtelném polobohovi Berzerkerovi. Celý svůj život je prokletý a nucený k násilí. Po staletích putování světem však konečně najde uplatnění a své útočiště. Začne pracovat pro americkou vládu, která ho posílá do nebezpečných akcí, jež jsou pro obyčejné smrtelníky příliš krvavé a nebezpečné. Za poslušnost je mu slíbena pravda o jeho nekonečné násilné existenci a o tom, jak ji ukončit.

Kromě samotného Keanu Reevese, který sloužil jako předloha pro hlavního hrdinu a taktéž se podílel na scénáři, komiks vytvořili další čtyři známí tvůrci. Zbytek realizačního týmu se skládá ze scénáristy Matta Kindta (Revolver, Sweet Tooth), kreslíře Rona Garneye (Wolverine, Captain America), koloristy Billa Crabtreeho (BRPD) a letterera Clema Robinse (Hellboy).

Přečtěte si také: Komiks BRZRKR vytvořený ve spolupráci s Keanu Reevesem na Kickstarteru

Co však má samotný Netflix se značkou za lubem? Ze všeho nejdříve by se komiks BRZRKR měl dočkat live-action filmu, ve kterém si samozřejmě hlavní roli zahraje Keanu Reevese. Avšak datum vydání či bližší informace zatím neznáme. Někdy po uvedení filmu by se na streamovací platformě Netflix měl objevit anime seriál, jenž rozšíří příběhy postav a samotný svět série. O seriálu víme akorát to, že by měl Reeves propůjčit svůj hlas hlavní postavě

Jak jsme již zmiňovali, žádný z netflixovských projektů nemá zatím oznámené datum vydání. Do té doby si alespoň můžete zkrátit čas originální komiksovou sérií, která v anglicky mluvících zemích začala vycházet na začátku letošního března/marce.