Ceny předplatného se v USA a Kanadě zvýší. Netflix totiž v těchto dvou zemích zaznamenal menší růst počtu předplatitelů za poslední rok, než nejspíš předpokládal. Standardní plán Netflixu, který souběžně poskytuje dva streamovací kanály v HD kvalitě, se zvýší o 1,50 dolarů. Nyní bude stát 15,49 dolarů (333 Kč) měsíčně. V Kanadě se Standard zvýšil z původních 14,99 na 16,49 kanadských dolarů.

"Chápeme, že lidé mají více možností zábavy než kdy jindy, jsme tak odhodláni poskytovat našim členům ještě lepší zážitek," sdělil podle časopisu Variety zástupce Netflixu „Aktualizujeme naše ceny, abychom mohli i nadále nabízet širokou škálu možností kvalitní zábavy. Jako vždy nabízíme řadu plánů, takže si členové mohou vybrat cenu, která vyhovuje jejich rozpočtu.“

Na rozdíl od konkurentů, kterými jsou například Hulu a HBO Max, Netflix nenabízí plán předplatného, jenž by byl založený na přítomnosti reklam. Tato streamovací služba se nyní řadí na první místo, pokud jde o cenu, s náklady vyššími než Disney+ (7,99 dolarů měsíčně), HBO Max (9,99 dolarů měsíčně s reklamami, 14,99 dolarů měsíčně bez) a Hulu (6,99 dolarů).

Přečtěte si také: USA: Zákon o prodeji nebo zákazu TikToku postupuje do Senátu

Změna ceny předplatného dorazila v okamžiku, kdy se Netflix může pyšnit velmi kvalitním vlastním obsahem s hvězdným obsazením. Film Don’t Look Up, který bude jistě hlavním hráčem v nadcházející sezóně udílení cen, byl jedním z nejdražších filmů z distribuce Netflixu. Objevují se v něm celebrity jako Leonardo DiCaprio, Meryl Streep, Jennifer Lawrence a Cate Blanchett. U obdobně úspěšného Red Notice byla zase nedávno ohlášena dvě navazující pokračování, opět s hvězdami Dwaynem „The Rock“ Johnsonem, Gal Gadot a Ryanem Reynoldsem.

Je zde předpoklad, že časem se zvyšování cen bude týkat i evropských krajin včetně Česka a Slovenska. Zatím ale žádné oficiální oznámení tohoto druhu neproběhlo.