Čím jsou charakteristické filmy Quentina Tarantina? Inu, kromě skvělé hudby, postav a dialogů, nemluvě také o příležitostných galonech krve, to je také délka. Ze všech snímků, které Tarantino kdy natočil, mají méně než dvě hodiny pouze dva tituly, Gauneři (1992) a Grindhouse: Auto zabiják (2008). Zbytek jeho filmů ale má průměrně tak kolem dvou a půl hodin, Kill Bill byl dokonce tak dlouhý, že musel být nakonec rozdělen na dvě části.

A pak tu máme snímek Osm hrozných (2015), který je se svými 168 minutami v normální kinové verzi nejdelším samostatným filmem, co Tarantino kdy natočil. Ovšem pokud se řadíte mezi fanoušky této mrazivé, komorní a skvěle napsané westernové konverzačky, ve které zazářily hvězdy jako Samuel L. Jackson, Kurt Russell a Jennifer Jason Leigh, tak pro vás máme (možná) skvělou zprávu. Netflix totiž na konci příštího měsíce chystá opět vydat prodlouženou verzi Osmi hrozných, která má podobu krátké čtyřdílené minisérie. Otázkou ovšem je, zda bude tato verze dostupná také v našich končinách. To holt ukáže až příští měsíc.

Onu verzi už Netflix vydal v roce 2019, ovšem brzy budou mít předplatitelé šanci podívat se na ni znovu. Tarantino v rozhovoru pro Slash Film uvedl, že s tímto nápadem za ním před lety přišli přímo lidé od Netflixu, přičemž se ho zeptali, zda by nemohl dát dohromady rozšířenou verzi filmu, kterou by následně na streamovací službě zveřejnili. A slavnému králi všech filmových dialogů se ten nápad evidentně velice zamlouval. Lze tudíž předpokládat, že Tarantinovi během psaní scénáře zase trochu ujela ruka, tudíž v postprodukci se muselo mnoho natočeného materiálu vyškrtnout z finální verze. Proto se tomu rozhodl dát šanci.

Tarantino a jeho střihač Fred Raskin se následně asi rok po vydání filmu pustili do práce. Výsledkem pak byly čtyři asi padesáti minutové epizody, které se v mnohém celovečerní verzi podobají, ale i tak působí krapet jiným dojmem. Přesně to se ale Tarantinovi zamlouvalo. 

Filmoví fanoušci se o tom budou moct přesvědčit na vlastní oči již brzy. I přestože verze v podobě minisérie před nějakou dobou z Netflixu zmizela, fanoušci nemusí tesknit, protože se na streamovací službu vrátí již 25. 4. 2023. Přístupná bude také standardní celovečerní verze, která šla do kin.