O tom, že u Netflixu mají rádi seriálové adaptace videoher, nemůže být pochyb. Stačí se podívat na Castlevanii, Dotu, Resident Evil, Cyberpunk nebo hned několik sérií na motivy titulů od Ubisoftu, jež právě vznikají. Dokonce i Zaklínač, který měl být původně adaptací knižní ságy, se čím dál více přiklání k přebírání určitých prvků z herní trilogie od CD Projektu RED. Proto by nás nejspíš nemělo příliš překvapovat, že se nyní hovoří o vzniku série na motivy ságy Dragon Age od BioWare a EA.

S informací o tom, že Netflix připravuje seriál Dragon Age, přišel server Giant Freakin Robot, který ji měl obdržet od důvěryhodného a potvrzeného zdroje. Více detailů ale bohužel nenabídl. Nevíme, jestli má jít o hraný počin nebo další anime, nevíme nic o náplni seriálu, jeho rozsahu nebo lidech, kteří jsou za něj zodpovědní. Giant Freakin Robot pouze tvrdí, že je celý projekt již v aktivním vývoji.

Ať už ale bude Dragon Age od Netflixu o čemkoliv a od kohokoliv, rozhodně má z čeho čerpat. Fantasy sága od BioWare totiž nezahrnuje pouze hry Dragon Age: Prameny, Dragon Age 2 a Dragon Age: Inquisition. Pod touto značkou najdeme také hned několik webových a mobilních hříček, několik knih, z nichž většina vyšla díky nakladatelství Fantom Print i u nás, a celou řadu komiksů. O existenci stolního RPG, anime filmu Dawn of the Seeker či mnoha průvodců jednotlivými hrami i jejich světem nemluvě. Nezapomínejme také na to, že BioWare aktuálně připravuje zcela novou hru Dragon Age, avšak plnohodnotného oznámení projektu, který by zahrnoval například finální název, jsme se dosud nedočkali. Na nedávné akci EA Play Live bohužel hra zcela chyběla.

Jeden seriál ze světa Dragon Age už tu navíc technicky vzato máme. Jmenuje se Dragon Age: Redemption a jedná se o krátkou hranou sérii o šesti epizodách, která byla k dispozici online v roce 2011. Jednalo se však spíše o přívěšek k DLC Mark of the Assassin pro Dragon Age 2, navíc nepříliš kvalitní. Pro mnohé byla lákadlem snad jen herečka Felicia Day v hlavní roli, která namluvila svou postavu i v samotném herním rozšíření.

Za zmínku také stojí skutečnost, že na rozdíl od sesterského Mass Effectu, další populární série od BioWare, hry Dragon Age netvoří jeden souvislý příběh či celistvou trilogii. Jednotlivé hry jsou sice v určitých směrech vzájemně propojené, každá z nich ale vypráví vlastní, víceméně samostatný příběh. Také identita hlavní postavy se vždy liší. Obdobně variabilní jsou i ostatní výše zmíněná média. Komiksy i knihy Dragon Age sice zpravidla obsahují odkazy na jednotlivé hry nejen v závislosti na tom, kdy vyšly, ale povětšinou jdou spíše vlastní cestou s jinými příběhy a postavami.