Netflix přichází na scénu se speciálním projektem, který se točí okolo událostí uplynulého roku. Přestože se celý svět už jistě těší ze skutečnosti, že se rok 2020 pomalu blíží ke svému konci, není nad to si jej připomenout s kapkou nadsázky a humoru. Cynický snímek Smrt do roku 2020 (v originále Death to 2020) přiměje diváky zavzpomínat na všechny jeho strasti, a to očima nejhůře informovaných komentátorů v historii.

Charlie Brooker a Alice Mathias, tvůrci oblíbeného seriálu Black Mirror (2011), se spojili dohromady, aby vytvořili tento mockument - žánr, který kloubí faleš a výsměch se zdánlivě vážnou dokumentární formou. Vsadili přitom na hvězdné herecké obsazení, v roli „expertů“ nejen na problematiku koronaviru tak figurují známé tváře.

Přečtěte si také: V akční komedii Šlápni na to! se již brzy odehraje nelítostný závod o lásku

Hugh Grant například prolomil svůj britský přízvuk, aby mohl ztvárnit Tennysona Fosse, profesora historie, jenž se v průběhu svých studií zřejmě příliš nevěnoval tomu, co historie jako taková ve skutečnosti je. V exkluzivním klipu tak porovnává příchod pandemie COVID-19 s jinou existenční hrozbou lidstva, kterou představuje rasa Bílých chodců z Hry o trůny.

V komediálním snímku Smrt do roku 2020, který dnes přistál na kartě Netflixu, však diváci mohou spatřit také Samuela L. Jacksona, Kumail Nanjiani jako technického guru, Tracey Ullman jako britskou královnu nebo Lisu Kudrow jako Trumpovu poradkyni Kellyanne Conway. V roli vypravěče se ocitl Laurence Fishburne.