Robert E. Howard je jeden z nejvýznamnějších autorů fikce. Položil základy nejen hrdinské fantasy v čele s bijcem Conanem, ale i mythosu Cthullu. Proto není divu, že se mu v našich článcích věnujeme tak často. A nyní nadešel čas, abychom se o něm bavili znovu, protože Howardův odkaz je stále živý. Netflix totiž připravuje hranou seriálovou adaptaci Conana.

V čele projektu stojí Fredrik Malmberg a Mark Wheeler a jeho Pathfinder Media. Je to první dohoda mezi Netflixem a Conan Properties International, které vlastní Malmbergova společnost Cabinet Entertainment. Dohoda dává exkluzivní možnost volně nakládat s Conanovými díly ve filmu a seriálu a to v hrané i animované podobě.

To by zapadalo do strategie Netflixu zakoupit si co nejvíce známých a oceňovaných značek. Nelze nezmínit Zaklínače, ale v poslední době už v knihovně mají například Millarworld (Kick-Ass, Kingsman: Secret Service) a Letopisy Narnie, nebo příběhy Roalda Dahla (Karlík a továrna na čokoládu, Fantastický pan Lišák).

V současné době je projekt pouze v rané fázi vývoje. Zatím se pouze hledá scénárista a showrunner nebo režisér, který by celý projekt vedl. Malmberg a Wheeler se zapojí jako výkonní producenti potenciálních sérií prostřednictvím jejich Pathfinder Media.

Přečtěte si také: Argo připravuje druhého komiksového Conana

Před dvěma lety pro Amazon vznikal dramatický seriál založený na Howardových dílech. V současné době se zdá, že je tento projekt u ledu. Wheeler a Malmberg předtím produkovali pro televizní stanici Syfy seriál Blood Drive. Pro milovníky brakové zábavy je to povinná podívaná, ale je to dobrý předpoklad pro tvorbu tak kultovního díla? To už nechám na vašem posouzení.