Když se řekne Dota a Valve, každý si nejspíš vybaví úspěšnou Dotu 2. Slavné studio však svět Doty občas rozšiřuje i za hranice své MOBA hry, a tak jsme tu v minulosti kromě různých volně dostupných komiksů a krátkých filmečků měli třeba neúspěšnou karetní hru Artifact, kterou snad vývojáři stále předělávají, aby mohla vyjít znovu v lepší formě. I když je to poměrně těžké, zapomínat bychom neměli ani na projekt Dota Underlords, jenž se minulý rok svezl na velmi krátkodobé vlně zájmu o Auto Chess. Teď je v přípravě další rozšíření světa Doty, tentokrát však nepůjde o hru, ale o anime seriál od Netflixu.

Dota: Dragon's Blood (Dračí krev) odstartuje 25. března/marca přímo na Netflixu, což je zhruba jediná informace, které jsme se dnes v rámci oznámení vzniku seriálu dočkali. Díky Twitteru ještě víme, že Dragon's Blood čítá 8 epizod. O produkci se stará Ashley Edward Miller (X-Men: First Class, Thor, Black Sails), zatímco animaci má na svědomí Studio MIR (The Legend of Korra, Voltron: Legendary Defender). Další podrobnosti se mají objevit v dohledné době ve speciální sekci přímo v menu Doty 2.

Spolu s oznámením jsme se dočkali také krátkého teaseru, v němž se nám představuje Davion, Dragon Knight. Právě Dragon Knight, který je jedním z klasických hrdinů známých z Doty 2 i z původního modu pro Warcraft 3, bude protagonistou tohoto anime, čemuž koneckonců nasvědčuje i název seriálu a letmý popis děje na jeho kartě na Netflixu. Podle něj se Dragon Knight po střetu s drakem a princeznou na její vlastní misi zapojí do událostí, které jsou mnohem větší, než si kdy představoval. S největší pravděpodobností tak v anime podobě uvidíme mimo jiných i události, které popisuje profil hrdiny v Dotě 2:

Přečtěte si také: Vysoké fantasy Červená Pevnost dostane remake od Netflixu

„Po letech hledání bájného draka narazil rytíř Davion na neuspokojivého soka – dříve obávaný Slyrak zestárl, ochabl, jeho křídla byla potrhána, poslední šupiny počínaly hnít a jeho tesáky se změnily na tupé výstupky. Vzato kolem a kolem nebyl více nebezpečný nežli krabička navlhlých sirek. Rytíř, nespatřujíce v jeho zabití žádnou čest, se už chtěl dát na odchod a draka nechat v klidu zemřít, když tu se mu do mysli vloudily jakési myšlenky. To mu Slyrak tiše šeptal svou prosbu, aby jej Davion poctil smrtí v boji. Davion souhlasil a za svůj čin byl posléze odměněn více, než očekával. Jakmile totiž zaklesl svůj meč do Slyrakovy hrudi, probodl drak jeho hrdlo svým drápem. A jak se jejich krev mísila, drak rytířovi předal všechnu svoji sílu a staletí vědomostí. Smrt draka poté pouto zpečetila a na místě se zrodil Dragon Knight, v jehož útrobách dřímá síla draka, kterou svým povelem dokáže vyvolat. Nebo je to drak, který v sobě vyvolává rytíře…"