Animovaný film The Witcher: Nightmare of the Wolf je téměř za dveřmi a marketingová kampaň nabírá na obrátkách. Společnost Netflix během včerejšího dne zveřejnila sedm tematických plakátů, které odhalují nejdůležitější postavy příběhu včetně mladého zaklínače Vesemira.

Pokud vynecháme Vesemira, o kterém toho víme již dostatek z předchozích vyjádření, Netflix nás láká na ženu jménem Tetra Gilcrest. Mělo by se jednat o velmi silnou čarodějku, jejíž úkolem je udržet mír na Kontinentu. Společně s ní byl odhalen i zaklínač Luka, Vesemirův extrovertní kolega.

Druhá várka plakátů patřila Deglanovi a Lady Zerbst. Zatímco Deglan představuje zatvrzelého vůdce zaklínačského řádu, Lady Zerbst je kaedwenskou šlechtičnou a královou poradkyní. Její vztah se zaklínači je však velmi pozitivní, protože toto řemeslo velmi podporuje a zastává.

Závěrečný tweet představil postavu, kterou mohou fanoušci znát z knižní série od Andrzeje Sapkowského a z první řady seriálové adaptace. Netflix totiž do filmu Nightmare of the Wolf zakomponuje i Filavandrela aén Fidháila, elfa z Dol Blathanna, který po svém útěku vedl skupinu uprchlých elfů v horách. Produkční tým ho popisuje jako padlého elfského vladaře a starého přítele Vesemira. Úplně poslední plakát představuje Vesemira v dětské podobě.

Film The Witcher: Nightmare of the Wolf divákům během 80minutové stopáže představí mládí Geraltova mentora Vesemira. I když scenárista Beau De Mayo v minulosti tvrdil, že se snaží být velmi věrný předloze, jeho poslední vyjádření tento fakt celkem vyvrací. Je tedy velice pravděpodobné, že se film odkloní od původní Sapkowského myšlenky ještě více než live-action seriál Zaklínač od Lauren Schmidt Hissrich.

Premiéra animovaného filmu The Witcher: Nightmare of the Wolf proběhne na streamovací platformě Netflix již 23. srpna/augusta 2021