Wednesday se ke konci roku 2022 stala seriálovou královnou Netflixu. Nejenže na streamovací službě zaznamenala nejlepší start pro anglicky mluvený seriál všech dob, ale taktéž se na ni lepily především pozitivní reakce jak od kritiků, tak i od diváků. Bylo tudíž téměř jasné, že seriál o sympatické a téměř věčně zamračené člence Addamsovy rodiny dostane i druhou řadu. Však je také pravda, že tvůrci si pro ni nechali tak trochu otevřená vrátka. Netflix tak nedávno vydal nové video, které slouží jako oficiální oznámení druhé řady. Podívat se na něj můžete výše.

Kromě hlasu Jenny Ortegy, který videem doprovází, se dočkáme i nejrůznějších záběrů z řady první, v druhé polovině pak můžeme vidět záběry ze všemožných akcí s nadšenými fanoušky, herci a samozřejmě i Timem Burtonem, který se s Wednesday po letech vrátil do stylu, jenž mu vždy seděl nejlépe. 

Wednesday během prvního týdne zaznamenala 341,23 milionů přehraných hodin, čímž překrásně trumfla i hit z léta minulého roku, kterým se stala čtvrtá řada Stranger Things. Ta zas měla po prvním týdnu na kontě 335 milionů hodin. A o čem vlastně druhá řada seriálu bude? To je samozřejmě zatím ve hvězdách. Nutno ovšem připomenout, že Alfred Gough a Miles Millar, showrunneři celého seriálu, na podzim minulého roku prohlásili, že již uvažovali nad nápadem nadělit vlastní seriál i dalším členům Addamsových. Tehdy během rozhovoru pro podcast TV Top 5 prohlásili následující:

,,Rozhodně jsme už o tom mezi sebou mluvili, stejně tak i s Netflixem. A znovu musíme připomenout, když vytvoříte takovýto svět, záměrem je, aby kterákoli z jeho postav mohla hrát hlavní roli ve svém vlastním seriálu. A obsazení tomu rozhodně odpovídá. Však víte, máme tu Freda Armisena, dále je zde Catherine Zeta-Jones a také Luis Guzman. Takže je to určitě něco, o čem jsme diskutovali, přičemž bychom si velice přáli, aby se tento svět ještě pořádně rozvětvil i za hranice Wednesday.“

Tvůrci mají s celým univerzem očividně ještě velké plány. Teď už stačí jen doufat, aby jejich nadcházející projekty z tohoto univerza byly na podobné úrovni kvality jako Wednesday. 

Kromě talentované Jenny Ortegy se v první řadě seriálu představili také herci jako Catherine Zeta-Jones, Luis Guzmán, Isaac Ordonez, Fred Armisen, Gwendoline Christie a Christina Ricci.

Detaily o ději druhé řady k nám snad dorazí za několik měsíců. A pokud jste ještě neviděli naši recenzi, můžete to napravit níže!