Před 16 lety vyšel první díl střílečky Gears of War. Od té doby se série změnila, otěže od Epic Games, People Can Fly a Splash Damage převzalo studio The Coalition, které si na dnešní den připravilo jedno velké oznámení. Spolupracuje totiž s Netflixem.

Streamovací gigant má s Gears of War velké plány. Netflix oznámil adaptaci videoherní ságy v podobě hratelného filmu. Pak bude následovat animovaný seriál pro dospělé a později potenciálně další, dosud nespecifikované příběhy.

Netflix se nebrání adaptacím videoherních hitů. Mimo jiné se pustil do Resident Evil a Castlevania. I když ohlasy jsou smíšené, tak chystá také projekty spojené se značkami Tomb Raider, The Division, Splinter Cell, Assassin’s Creed nebo Beyond Good & Evil.

Poslední díl Gears of War vyšel v září 2019 na PC a Xbox One. Jmenuje se Gears 5 a místo hlavního hrdiny série Marcuse Fenixe se zaměřuje na Kait Diaz, která hledá možnosti, jak čelit Swarmu. Už předešlý díl, Gears of War 4 z roku 2016, se soustředil na JD Fenixe, syna Marcuse Fenixe. O to více hráči očekávají, jaká bude budoucnost této série. V The Coalition mezitím chystají více projektů. Dle spekulací se mají věnovat nejen novému Gears, ale také úplně nové značce. Přitom mají využívat Unreal Engine 5.

Před časem se neoficiálně mluvilo o sbírce Marcuse Fenixe s remastery původní trilogie Gears of War, po vzoru Halo. Ta by s ohledem na film a animovaný seriál dávala smysl.

Připomeňme, že před více než 10 lety se mluvilo o hraném filmu Gears of War. Práva v té době zakoupila společnost New Line Cinema a jeho premiéru plánovala na rok 2009. Snímek si měl ale projít produkčním peklem. Nicméně, s hlavní rolí byl spojován Dave Bautista, jenž se vyjadřoval, že by to byla role snů. Tak uvidíme, zda mu dá šanci Netflix.

Recenze Gears 5