Netflix, titán streamovacích služeb, nastolil novou taktiku omezující sdílení hesel mezi svými uživateli nežijícími ve stejné domácnosti. Streamovací gigant plánoval zavedení omezení sdílení hesel již v prvním čtvrtletí tohoto roku. Pro uživatele v USA a dalších světových trzích však bylo zavedení této politiky odloženo na letní období poté, co Netflix zaznamenal pokles předplatného v oblastech, kde byla tato politika již implementována.

Tuto novinku Netflix vyzkoušel poprvé na trzích v Latinské Americe, následně ji rozšířil do Kanady, Nového Zélandu, Portugalska a Španělska. Navzdory negativním reakcím ze strany spotřebitelů věří streamovací platforma, že tato politika přinese jeho dlouhodobému růstu a finanční stabilitě významný přínos. Omezení sdílení hesel se tak v příštích několika týdnech rozšíří do všech koutů světa.

Nová pravidla stanovují, že američtí předplatitelé budou nuceni vykázat ostatní uživatele ze svého účtu Netflix nebo zaplatit měsíční poplatek ve výši 7,99 amerických dolarů za extra členství pro osoby mimo jejich domácnost. Změna ve sdílení hesel se samozřejmě dotkne i České republiky. Přístup pro dalšího člena navíc bude stát 79 Kč, jak se uvádí na oficiálních stránkách.

Pro ty, kteří využívají účet jiné osoby, je připravena volba „Převést profil“, která jim umožní přenést jejich stávající údaje o účtu, včetně historie sledování a seznamu oblíbených pořadů.