Stejně jako tomu bylo minulý rok, veškeré „cony“ a obdobné akce se musí přesunout do virtuálního prostoru. Ze strany Netflixu to není žádný problém, protože celý jeho byznys byl vždy založen na tom, že vám všechen obsah doručí až do obýváku. Netflix plánuje od pondělí 7. června až do pátku 11. června vysílat přenos nazvaný Geeked Week. V něm chce představit novinky týkající se jeho tvorby.

Včera proběhla první část, která měla být věnována převážně filmům. Všichni jsme sice čekali o něco více, ale i přesto se nám dostalo několika zajímavých novinek, o které se chceme stručně podělit.

SHADOW AND BONE (SVĚTLO A STÍNY) 2. SÉRIE

Přenos začal ve velkém stylu a to zbrusu novým oznámením, které jistě mnoho fanoušků ocení. Seriálové zpracování fantasy ságy od americké spisovatelky Leigh Bardugo mělo zřejmě velký úspěch. A to až takový, že velmi brzy po odvysílání první série byla oznámená druhá řada. V dnešní době, kdy je rušení netflixovských seriálů viditelnější než kdy dříve, tato zpráva jistě potěší. V první řadě nebyly plně vyčerpány veškeré příběhové linky a proto doufáme, že kvalita druhé řady zůstane přinejmenším stejná. Více o seriálu se můžete dozvědět v naší recenzi.

Přečtěte si také: První řada seriálu Světlo a stíny si ze světa Grišů ukousla víc, než je schopna přežvýkat

SWEET GIRL

Zajímavým filmem je Sweet Girl, kde si hlavní roli střihne Jason Momoa jako Ray Cooper. Jakožto vzorný manžel se chce pomstít farmaceutické společnosti, která je podle jeho mínění zodpovědná za smrt jeho manželky. Zaplete se do životně nebezpečných událostí, při kterých musí ochránit to poslední, co mu ještě zůstalo. Jeho dceru Rachel (Isabela Merced).

LUIPN 2. SÉRIE

Hlavním hrdinou tohoto seriálu je profesionální zloděj Assane Diop, který přišel do Francie hledat lepší život. Nalezne inspiraci v knize o gentlemanském lupiči Arsènu Lupinovi a vydá se pomstít svého otce, jenž byl neprávem uvězněn. Dočkali jsme se jen jen kraťoučké ukázky z druhé série. Výhodou je, že nemusíme čekat příliš dlouho. Nových epizod se dočkáme již 11.června/júna. Více informací se dozvíte v našem článku.

BLOOD RED SKY (KRVAVĚ RUDÉ NEBE)

Žena se záhadnou nemocí musí zasáhnout, když se skupina teroristů pokusí unést transatlantický noční let. Aby ochránila svého syna, bude muset odhalit temné tajemství a vypustit své vnitřní monstrum. Čeká nás tedy upírská akce v nevšedním prostředí, kde se mimo jiné mihne i Dominic Purcell, kterého můžeme znát ze seriálu Prison Break. Film si budete moci pustit od 23. července/júla.

Přečtěte si také: Upírská akce v oblacích, to je Krvavě rudé nebe

THE ICE ROAD

Velkým překvapením byl snímek The Ice Road. Sebral si značnou část stopáže celého přenosu. Objeví se v něm hvězdy Liam Neeson (Qui-Gon Jinn/Star Wars) a Laurence Fishburne (Morpheus/Matrix). Jakožto kamioňáci brázdící nebezpečné zamrzlé planiny. Film je inspirovaný skutečnými událostmi, ale aby toho nebylo málo, je okořeněn o spoustu adrenalinových honiček a přestřelek. Na film se můžeme těšit už 25. června/júna. Více podrobností můžete již nyní nalézt v našem článku.

Přečtěte si také: Monstrózní tahače na ledu bude krotit Liam Neeson

ARMY OF THE DEAD, ARMY OF THE DEAD: LOST VEGAS, ARMY OF THIEVES

Na obrazovce se objevil i samotný Zack Snyder, režisér nového akčního hitu Army of the Dead. Promluvil k fanouškům, poděkoval jim za jejich podporu a odpověděl na některé dotazy. Vyzval fanoušky k hledání různých odkazů, ale taktéž je varoval, že ne vše musí něco znamenat. Například kasino Gomorrah původně nemělo odkazovat na Fallout: New Vegas.

Důležitější však je, že se chystá své „zombíkovské universum“ nadále rozšiřovat. Ve výhledu jsou hned dva projekty. Filmový prequel Army of Thieves se zaměří na německého lamače kódů Dietera a jeho osudy před hlavním filmem. Druhým projektem je seriálový anime prequel Army of the Dead: Lost Vegas. Ten nám pro změnu převypráví příběh Scotta a několika dalších vedlejších postav.

KATE

Informace ohledně tohoto snímku jsou velice kryptické. Otrávená zabijačka Kate (Mary Elizabeth Winstead) má 24 hodin na to, aby se pomstila svým nepřátelům. V tomto krátkém čase si stihne vybudovat vztah s dcerou jedné své oběti. Akční scény zatím vypadají slušně a 10. září se budeme moci přesvědčit, jestli to bude platit i pro celý film.

THE LAST MERCENARY (POSLEDNÍ ŽOLDÁK)

Jean-Claude Van Damme v nové akční pecce ukazuje, že ještě rozhodně nepatří do starého železa. Musí tedy vytáhnout svoje karate a vypořádat se zločinci, kteří ohrožují nejen jeho syna, ale i celou Francii. Trailer je v originální francouzštině a ukazuje, že se nechce brát smrtelně vážně. Navazuje tak spíše na tradici domácích komedií, než vážné filmy, které v posledních letech zpopularizoval John Wick. Na premiéru se můžete těšit 30. července. Více podrobností můžete zjistit v samostatném článku.

Přečtěte si také: Jean-Claude Van Damme v akční komedii zachraňuje syna

VIKINGS VALHALLA

Vikings Valhalla je spin-off seriálu prostě nazvaného z roku Vikings z roku 2013, který skončil teprve nedávno. Podíváme se v něm přibližně 100 let za události původního seriálu. Hlavním hrdinou bude jeden z nejslavnějších vikingů Leif Erikson. Michael Hirst, který napsal scénář ke každé epizodě Vikingů, zde bude sloužit jako výkonný producent. Zatím neznáme datum premiéry, ale dostalo se nám alespoň pár záběrů ze zákulisí. Musíme uznat, že podle prvních náznaků vizuál seriálu asi nebude k zahození.

Netflix Geeked Week dnes pokračuje komiksovými adaptacemi, tak se o 17:45 rozhodně přidejte k našemu komentovanému streamu.