Jak již bylo z našií strany několikrát avizováno, během tohoto týdne probíhá virtuální akce Geeked Week od Netflixu, ve kterém nám tento filmový a seriálový gigant přináší informace o novinkách, které ve velmi blízké době vyjdou na jeho streamovací platformě.

Přečtěte si také: Netflix Geeked Week: Kompletní shrnutí prvního filmového dne

Včerejší, přesněji řečeno úterní, live stream se převážně věnoval adaptacím známých komiksů. Během streamu jsme se dozvěděli informace týkající se hned sedmi projektů, tak si teď pojďme hezky shrnout, co nového nám Netflix přinesl.

THE UMBRELLA ACADEMY

Stručný a rychlý stream otevřela superhrdinská seriálová adaptace The Umbrella Academy, jejíž komiksovou předlohu vytvořil scénárista Gerard Way. Moderátoři živého vysílání vyzpovídali Stevea Blackama, showrunnera seriálu. Otázky směřovaly na plánovanou třetí sérii. Blackman však zachoval chladnou hlavu a jediné, co fanouškům prozradil, byly názvy všech deseti epizod. Rozbor jednotlivých názvů si můžete přečíst na našem webu v samostatném článku.

LA CASA DE PAPEL

Jako další následoval zločinecký seriál La casa de papel (Papírový dům), který se ještě tento rok dočká páté série. Moderátoři se s námi podělili o atmosférický trailer k páté a zároveň finální sérii, ve kterém nechyběly známé tváře a pořádná přestřelka. Vydání bude opět rozděleno na dvě části s rozestupem tří měsíců. První polovina by se na Netflixu měla objevit již 3. září/septembra 2021. Druhá část následně vyjde 3. prosince/decembra tentýž rok.

SWEET TOOTH

Do třetice se živý přenos vrátil zpět k adaptacím komiksů. Tentokrát se moderátoři zaměřili na již vydanou první sezónu seriálu Sweet Tooth, jehož předlohu vytvořil Jeff Lemire pod taktovkou vydavatelství DC/Vertigo. Na streamu jsme mohli vidět krátké video, které se zaměřovalo na nepovedené záběry z natáčení první sezóny.

LOCKE AND KEY

Prostřední část úterního Netflix Geeked Week streamu patřil seriálové adaptaci mysteriózního komiksu Locke and Key (Zámek a klíč) od syna Stephena Kinga. Tento segment patřil oznámení druhé série, ve které se fanoušci mohou těšit na více záhad, klíčů a napětí. Traileru jsme se nedočkali, avšak tvůrci se s námi podělili o pár obrázků ze druhé série a datum vydání, jež spadá na letošní říjen/október. Více informací naleznete v samostatném článku.

ANOTHER LIFE

Další segment patřil nepovedenému sci-fi seriálu Another Life. I když první série nebyla velmi úspěšná, Netflix připravuje její pokračování. V krátkém klipu z druhé série mohou fanoušci vidět nejen rozhovor dvou protagonistek, ale i následný odlet hlavní postavy vstříc tajemné smyčce ve vesmíru. Pokračování Another Life vyjde již na podzim/jeseň.

COWBOY BEBOP

Předposlední část musela velmi potěšit fanoušky anime. Plánovaná live-action adaptace legendárního anime Cowboy Bebop se představila ve formě vtipného videa, které naráželo na znělku animované předlohy. Ve videu mohli fanoušci vidět Johna Cho v roli Spikea, Daniellu Pinedu jako Faye Valentine a Mustafu Shakira, který si zahraje postavu Jeta Blacka. Fanoušci se počinu dočkají již na podzim/jeseň. Pokud by vás zajímalo více informací, můžete si na našem webu přečíst samostatný článek.

THE SANDMAN

Třešničkou na závěr byly nové informace k seriálové adaptaci kultovního komiksu Sandman od Neila Gaimana. Oficiálního traileru jsme se nedočkali, ale tvůrci nám alespoň dali možnost nahlédnout do procesu natáčení. V krátkém dvouminutovém videu, kterým nás provázeli Neil Gaiman, Tom Sturridge a Gwendoline Christie, jsme mohli zblízka vidět pár kulis z natáčení, jejichž zpracování je naprosto fantastické.

A to je z úterního streamu vše. Netflix Geeked Week však bude dnes pokračovat filmy a seriály z žánrů sci-fi a fantasy, tak se nezapomeňte připojit k našemu komentovanému streamu, který začne v 17:45