Letní akce Netflix Geeked Week stále pokračuje a během dnešního dne byly na programu filmy a seriály ze žánrů sci-fi a fantasy. I když můžeme tento třetí live stream označit jako jeden z nejhorších, dozvěděli jsme se o několika zajímavých budoucích projektech. Jedním z nich bude i filmová adaptace knižní čarodějnické hexalogie Škola dobra a zla (The School for Good and Evil).

Přečtěte si také: Filmová adaptace The Sims ve výrobě, na palubě je Margot Robbie a režisérka Lokiho

Tuto knižní young adult sérii tvořil v letech 2013-2020 indický spisovatel Soman Chainani. Příběh hexalogie začíná v jednom nejmenovaném městě, kde se jednou za čtyři roky ztrácí dvě děti. Podle pověr jsou unášeny tajemným školníkem, jenž je odnáší do magické Školy dobra a zla, kde poté studují. „Školník vybírá vždycky jedno nejhezčí a nejhodnější děvče (nebo chlapce), a pak jeho naprostý protiklad. Jedno dítě je předurčeno stát se kladnou pohádkovou postavou a druhé zápornou. Několik let nato, co se děti ztratí, je obyvatelé města nacházejí v ilustracích knih, které se záhadně objevují v místním knihkupectví.“ Všem dětem v okolí tato „pověra“ nahání hrůzu. Jedinou výjimkou je hlavní hrdinka Sophie, která se těší na moment, až se dostane pryč z města.

Během živého vysílání nám zástupci Netflixu představili nové video, kterým provázel sám autor knižní předlohy, Soman Chainani. Ten si k sobě přizval Demi Isaac Oviawe, Kaitlyn Akinpelumi a Freyu Theodoru Parks, které si v adaptaci zahrají Řád Školy dobra a zla skládající se z Anadil, Dot a Hester. Video se následně neslo v duchu rozhovoru o tom, jak se herečky připravovaly na své role a jaký vztah mají ke knižní předloze.

Adaptace knižní série The School for Good and Evil však není ve světě žádnou novinkou. S oficiálním oznámením přišel sám autor již v polovině roku 2020 a v současné době již známe spoustu informací nejen o hereckém obsazení, ale i o realizačním týmu.

Adaptaci produkuje filmová společnost Roth Films, jež stojí například za Alenkou v říši divů od Tima Burtona. Scénář tvoří nejen Soman Chainani, ale také David Magee a Malia Scotch Marmo. Na režisérské křeslo si sedne Paul Feig, režisér rebootu Ghostbusters a několika epizod seriálu Kancl (The Office).

Oznámení filmové adaptace

Kromě již zmiňovaných hereček se fanoušci mohou těšit na Charlize Theron, Kita Younga, Michelle Yeoh, Laurence Fishburnea, Kerry Washington, Sofii Wylie, Earla Cavea, Sophie Annu Caruso ztvárňující hlavní hrdinku Sophii a Jamie Flattes.

Natáčení začalo během letošního dubna/apríla ve městě Belfast. Podle odhadů by se filmová adaptace mohla objevit na Netflixu někdy v druhé polovině roku 2022