Během dvou týdnů po uvedení seriálu Hra na oliheň na Netflixu vytvořili jeho fanoušci na Spotify přes 22 tisíc tematických playlistů. To je jen jeden z mnoha důkazů, že seriálové, respektive filmové trendy ovlivňují i to, co posloucháme za hudbu. Spojení Netflixu a Spotify tak dává dokonalý smysl.

Spolupráce má formu kanálu Netflix Hub, který obsahuje oficiální playlisty, soundtracky a podcasty související s produkcí Netflixu. Obsah cílí především na fanoušky z anglicky mluvících zemí (všechny podcasty jsou v angličtině), takže posluchačům z Česka a Slovenska se Netflix Hub v základním přehledu nezobrazí. Dá se ale zpřístupnit přes odkaz.

Zatím je obsah poměrně chudý, pár zajímavých kousků by se tu ale našlo. Za zmínku stojí třeba podcast k seriálu Koruna, kde vystupují i herci, dále kolekce krátkých vtipů od známých stand-up komiků v Netflix is a Daily Joke, playlist seriálu Papírový dům a nechybí ani oficiální soundtrack ke Hře na oliheň. 

Nejde jen o narychlo sestavenou kolekci písniček. Songy jsou doplněny o krátké klipy Canvas a zajímavosti ve formě krátkých příběhů Storylines. Nejvíc si dali autoři záležet na stránkách seriálů Papírový dům a westernu Tím tvrdší je pád, které jsou doplněny o střípky z natáčení a rozhovory s umělci, kteří se podíleli na soundtracku. Prostě obsah pro fanoušky.

Mimochodem, Netflix Hub není prvním kanálem tohoto druhu na Spotify. V roce 2019 byla založena i sekce Disney s tematickými playlisty. Od té doby se ale prakticky nerozrůstá. Doufejme, že Netflix Hub nedopadne stejně….