Spin-off na původní seriál Vikingové diváky příliš neohromil. Přesto ale první série zaznamenala v rámci své sledovanosti na Netflixu úspěch, přičemž streamovací gigant nedávno oznámil, že seriál se tak dočká nejenom druhé, ale i třetí série. Za první týden zaznamenala první řada přes 113 milionů zhlédnutých hodin, přičemž po devíti dnech se ono číslo zvedlo až na 194 milionů. To dalo Netflixu jasně najevo, že o seriál je zkrátka zájmem, tudíž v něm bude pokračovat i nadále. Radost z vysoké sledovanosti vyjádřil i showrunner Jeb Stuart, který prohlásil následující:

,,Fanoušci Valhally – DĚKUJEME všem těm milionům z vás, kteří sledovali první řadu. Čísla byla ohromující a předčila má nejdivočejší očekávání. Jsem nadšený, že mohu zároveň potvrdit dokončení druhé řady, přičemž produkce řady třetí začne už brzy. Zatímco dějové linie pro Leifa, Freydis, Haralda, Olafa, Canutea a zbytku našeho úžasného hereckého obsazení jsou tajné, mohu bez váhání říci, že jejich cesty budou ještě velkolepější než to, co jste dosud viděli. SKÅL!!!“

Nutno ovšem dodat, že i když měl seriál sledovanost velikou, samotné hodnocení už příliš oslnivé nebylo. Na webu Rotten Tomatoes má seriál od kritiků sice slušných 89%, nicméně od diváků se dočkal pouhých 58%

Valhalla vypráví příběh jednoho z nejslavnějších Vikingů historie, přesněji Leifa Erikssona. A to v době, kdy znovu roste napětí jak mezi Vikingy a Angličany, tak i uvnitř zemí samotných Vikingů, protože křesťanská a pohanská víra se začíná střetávat. Sezóna 2, která již dokončila svou produkci, by měla mít premiéru v roce 2023. Ve druhé řadě si Sam Corlett zopakuje svou roli Leifa Erikssona, dočkáme se také opět Fridy Gustavsson jako Leifovy sestry Freydis Eriksdotter, Lea Sutera jako severského prince Haralda Sigurdssona a dalších.

Třetí série Valhally by se měla začít natáčet už letos během jara. Jeb Stuart, který se nejlépe proslavil za scénář k legendárnímu akčňáku Smrtonosná past, se tak opět ujme otěží showrunnera a výkonného producenta obou dvou nadcházejících sérií.

Úspěch první série je určitě potěšující, nicméně poměrně rozporuplné reakce od fanoušků indikují, že seriál patrně nedosáhne oné slávy svého předchůdce, o kterého se postaral showrunner Michael Hirst. Ale uvidíme, třeba v dalších řadách půjde kvalita zase nahoru. V první sérii se mimo jiné představili i herci jako Bradley Freegard jako Knut Veliký, Jóhannes Jóhannesson jako Olf Haraldson, Laura Berlin jako Emma Normandská, David Oakes jako Earl Godwin a Caroline Henderson jako Jarl Haakon.