Před nedávnem, přesněji 26. května/máje vyšel diablo like spin-off pro děti s názvem Minecraft Dungeons, který v recenzi u Indiana dostal velice slušné hodnocení. Co se fanoušků týče, někomu se moc líbil, pro někoho byl zase příliš krátký, plochý a obsah hry byl s cenovkou okolo 20 € nedostačující. My však máme tip pro hráče, kterým se nový počin od Mojang Studios líbil a chtěli by pokračovat v nějakém novém Minecraft příběhu.

České komiksové nakladatelství CREW totiž na druhou polovinu června/júna připravuje vydání nového komiksu ze světa Minecraftu s podtitulem Chodí wither okolo. Na něm pracovala americká komiksová výtvarnice Kristen Gudsuk, jež kromě komiksů spolupracovala i na tvorbě několika animovaných filmů.

Příběh nás zavede do světa Overworld, ve kterém žijí dvojčata a lovci příšer Cahira a Orion. Ty byli učedníky samotného Senana Důkladného. Dějová linka začíná bitvou s očarovaným witherem, při které je mentor sežrán a dvojčata zůstanou na všechno sama. Musejí se tedy vydat na dobrodružnou výpravu, ve které chtějí přivést jejich učitele zpět.

Po cestě však narazí na nečekané spojence, jelikož zabloudí do podzemního domu, který patří Atrii. Ta je prokletou dívkou, jež musí být celý život návnadou pro příšery. Dvojčata jí přesvědčí, aby se k nim přidala a za pomoci její schopnosti přilákala očarovaného withera. Jejím největším přáním je naučit se bránit před houfy příšer, které jí ohrožují život.

Přečtěte si také: V červnu nás čeká nádherně stylizovaný pohádkový komiks s názvem Dobrodruh Timo

Minecraft komiks s podtitulem Chodí wither okolo má datum vydání stanovené na 23. června/júna 2020. Do té doby si můžete čas zkrátit s předešlými Minecraft komiksy, které taktéž vydalo nakladatelství CREW.