Dovolená na krásném ostrově, opálená těla v plavkách, hodně alkoholu v krvi, sluníčko, vyjížďka na lodi přes rozsáhle moře a… 400 milionů dolarů ve zlatě. Tolik nám poví příběh nového seriálu z produkce Netflixu, Outer Banks, který se připomíná čerstvým trailerem.

Seriál pojednává o Johnu B., teenagerovi, jehož otec je nezvěstný. To mu však nezabrání si užívat se skupinou přátel na prosluněném ostrově Outer Banks v Severní Karolíně. Hromadně vymetají večírky a projíždějí se na člunu, jedna taková vyjížďka je ovšem dovede ke ztroskotané lodi. Parta tam najde vzkaz, který je od Johnova otce.

Zjišťují, že hledal poklad. Konkrétně 400 milionů dolarů ve zlatě. Puberťáci si tak usmyslí, že si jednak vydělají, jednak najdou Johnova fotříka. Postupně budou konfrontováni s tím, že nejsou sami, které cesta k bohatství láká. Dojde tak na přestřelky, ale i rozpady vztahů a psychické (až psychotické) proměny hlavní postavy.

Seriál napsali bratři Pateové, pro které je zaštiťování seriálu debutové. Předtím režírovali jen pár epizod několika seriálů. Z nejznámějších můžeme uvést Chucka. Celý seriál pak režírovala Valerie Weiss. Ta měla za sebou několik dílu kultovních Kravaťáků, ovšem nikdy zodpovědnost za celou sérii neměla. Herecky se pak zde objevují v hlavní roli Madelyn Cline, či Caroline Arapoglou, která si střihla i epizodní roli Winnie Kline v dalším netflixovském seriálu, Stranger Things.

Uvidíme, jak si ne tolik zkušená sebranka povede s jejich největším dílem a zda si neukousli velkou část dortu, jelikož námět coming-to-age seriálu s tématikou lovců pokladů a hledání ztraceného otce zní více než slibně. Thrillerový seriál Outer Banks vychází, jak jsme zvyklí, se všemi epizodami 15. dubna na Netflixu.