Klasického či urban fantasy je v dnešní době jako máku. Je tedy velice příjemnou obměnou, když nějaký méně známý autor přijde s něčím novým nebo méně obvyklým. Americký autor David Alan Mack je známý především knižními adaptacemi Star Treku. Z jeho repertoáru mohou fanoušci znát například tituly jako Star Trek - Discovery: Nejtěžší chvíle, Star Trek - Volání osudu: Pouzí smrtelníci nebo Bohové noci ze stejné série.

V roce 2018 však odstartoval vlastní fantasy trilogii Dark Arts, jejíž první román nesl název The Midnight Front. A jak již bylo řečeno, jde trošku o jiný druh fantasy, protože se odehrává v období druhé světové války na frontě. Než vám však ukážeme anotaci, měli bychom zmínit, že včera během dne zveřejnilo české nakladatelství Fantom Print informace o tom, že první román s českým názvem Půlnoční fronta vyjde brzy u nás a už teď je možné ho předobjednat. A teď se vraťme k slibované anotaci:

„1939 – Cade Martin s rodiči opouští Velkou Británii, která právě vyhlásila válku Německu a vrací se do rodných Spojených Států. Když je však jejich loď napadena nacistickými čaroději a rodiče umírají při jeho ochraně, Cadea jeho cesta za pomstou zavede až do Půlnoční fronty – přísně tajného válečného magického programu Spojenců – kde dostane nabídku stát se čarodějem.

Nyní ho čeká nejistý život, kdy neví, kdo ho zabije dřív – jeho nepřátelé, jeho spojenci nebo démoni, kteří mu propůjčují svou magii. Během bojů v okupované Evropě až příliš pozdě pochopí, že ho pomsta bude stát mnohem víc než jen jeho duši… a že není nic těžšího než konat dobro, když vaše moc pochází od toho nejryzejšího zla.“

Přečtěte si také: Říše nám ukáže alternativní historii po druhé světové válce vyhrané nacistickým Německem

První díl ze série Temné umění s podtitulem Půlnoční fronta by měl spatřit světlo světa 24. září/septembra tohoto roku. Jak již bylo řečeno, titul již můžete předobjednat na eshopu nakladatelství.