Už za pár dní vstoupí do kin dlouho očekáváný čtvrtý díl Matrixu, ve kterém se v hlavní roli opět představí sympaťák Keanu Reeves. Neo však není jediná ikonická role, ve které známý herec zazářil. Dobře se mu daří i v akční filmové sérii John Wick, jejíž čtvrtý díl k nám dorazí už příští léto. A jak se zdá, v blízké budoucnosti by mohla hercovi připadnout další velká role. A to ve světě MCU. V rozhovoru pro comicbook.com Reeves potvrdil, že se v roce 2019 sešel s šéfem Marvelu Kevinem Feigem, aby s ním projednal působení v populárním superhrdinském univerzu. Jednání jsou údajně ještě stále v plném proudu. Konečný výsledek údajně zatím ještě na obzoru není, ale pokud by vše šlo dobře, herec by mohl v MCU dostat významnou roli. 

Reeves se netají tím, že je fanouškem Marvelu, přičemž už v minulosti prohlásil, že získat roli v jednom ze superhrdinských filmů, ve kterých sehrávají hlavní úlohu členové Avengers, by mohla být zábava. Nutno ovšem připomenout, že herec už jednu slavnou komiksovou postavu v minulosti ztvárnil. Ta však pocházela z „rivalského“ studia DC. V roce 2005 totiž tvárnil Johna Constantina ve stejnojmenném snímku, který byl adaptací komiksů od autorů jako Alan Moore, Rick Veitch, Steve Bissette a John Totleben. I přestože film měl komerční úspěch, získal poměrně dost rozporuplných reakcí od kritiků. Diváci si však film většinou vychvalovali, přičemž mnozí z nich by rádi viděli i pokračování. Podobně to má i sám Keanu Reeves. Ten totiž uvedl, že by se do role Johna Constantina vrátil strašně rád. Otázkou nyní zůstává, co za roli v MCU by hercovi připadla, kdyby ona jednání opravdu přinesla ovoce. 

Během mnoha let svět Marvelu do svých sítí lapil už celou řadu slavných herců, tudíž je rozhodně možné, že Reeves se k nim v brzké době připojí. Ovšem stále zůstává tajemstvím, v jaké to bude nakonec podobě. Herec se momentálně věnuje především propagaci nadcházejícího Matrixu, přičemž následně bude dělat něco podobného u čtvrtého Johna Wicka, jehož produkce skončila minulý měsíc. Tak uvidíme, zda se příští rok nedočkáme více informací. Uvítali byste herce do rozsáhlé rodiny MCU? Koho by si mohl zahrát?