Na konci letošního ledna/januára jsme vám přinesli článek o edičním plánu nakladatelství Comics Centrum pro první polovinu roku 2021. Zatímco v prvních dvou měsících se čtenáři dočkali pokračování oblíbených sérií, mezi které můžeme zařadit Ú.P.V.O., Conana či Baltimore, v březnu/marci vypustí Comics Centrum na český trh první komiksovou novinku pro tento rok.

Přečtěte si také: Ediční plán Comics Centra pro první pololetí roku 2021

Tou zmiňovanou novinkou bude lehce hororová komiksová kniha s názvem Odkaz rodu Blacků, za kterou stojí vyhlášené trio světoznámých autorů. Na scénáři pracoval nejen Cullen Bunn, kterého můžete znát jako otce hororové série Pochmurný kraj, ale také Brian Hurtt, jenž je znám jako autor komiksů The Sixth Gun. O kresbu se postaral precizní komiksový umělec Tyler Crook, kreslíř Pochmurného kraje či vybraných dílů Černé palice.

Kniha Odkaz rodu Blacků se zaměřuje na konec života Romana Blacka, nejstaršího z rodu čarodějů, jenž má na svých bedrech poslední důležitý úkol – zvolit mezi vlastními potomky svého oficiálního nástupce. Osud mu však do cesty postaví mladou dívku, které musí pomoct s nelehkým úkolem. Oba začnou pátrat po mocném čarodějném živlu, jenž byl vypuštěn na svět, kde by mohl napáchat mnoho zla.

Do nedávné doby byl Odkaz rodu Blacků znám jako celistvá komiksová kniha. Comics Centrum však na jejich facebookové stránce uvádí, že se dostali k neoficiální informace ohledně pokračování, které by mělo v anglicky mluvících zemích začít vycházet na podzim ve formě sešitů.

Pokud máte rádi Cullena Bunna či kresbu od Tylera Crooka, tento komiks byste neměli minout. Datum vydání by mělo spadat někdy na konec března/marce 2021. Kniha bude ode dne vydání k dostání na e-shopu nakladatelství Comics Centrum.