Od premiéry nejnovější bondovky Není čas zemřít, ve které si Daniel Craig úplně naposledy zahrál legendárního Jamese Bonda, uplynulo už hezkých několik měsíců. A už od letošního roku začali producenti slavné filmové série pátrat po ideálním nástupci, který agenta 007 ztvární v budoucích letech. Fanoušci mají mnoho favoritů, ovšem to samé platí i pro sázkařské bookmakery. Podle nich měl ještě donedávna největší šance Tom Hardy, který obecně patří mezi nejpopulárnější kandidáty vůbec. První místo mu ale znovu přebral mladý herec Regé-Jean Page, který u bookmakerů vedl ještě před několika měsíci. 

Regé-Jean Page je pro mnohé zatím ještě poměrně neznámým hercem. Objevil se zatím pouze ve dvou plnohodnotných filmech, Smrtelné stroje a Sylviina láska, kde však ztvárnil pouze vedlejší role. Skutečně ho proslavilo až jeho působení v seriálu Bridgerton z roku 2020, kde ztvárnil postavu Simona Basseta. V budoucnu by se taktéž měl objevit v nadcházejícím fantasy filmu Dungeons & Dragons, který k nám dorazí v roce 2023.

A má Page skutečně šance stát se příštím Bondem? Inu, je to Brit, je mladý a poměrně neznámý. A přesně tohle jsou faktory, které mnozí producenti při výběru dalšího nástupce označují za zásadní. Podle nich se bude hledat především nová krev, která bude dostatečně mladá na to, aby mohla postavu ztvárňovat po mnoho let. Ale je samozřejmě možné, že Barbara Broccoli, hlavní producentka rodiny, která dohlíží na celu bondovskou sérii už od počátku jejího vzniku, nakonec půjde jinou cestou, přičemž zvolí někoho jiného. To se necháme překvapit. I tak má ale Page velice dobré šance, že role Bonda připadne právě jemu.

Bývalý favorit Tom Hardy se propadl na čtvrté místo. Na druhém se momentálně nachází Henry Cavill, který proslul za své ztvárnění jak Supermana, tak i Zaklínače. Cavill se o roli Bonda ucházel už v minulosti, producenti však dali přednost Craigovi, protože podle jejich slov byl Cavill tenkrát pro roli „příliš tlustý“. Na třetím místě se nachází Idris Elba, kterému se prudce zlepšily šance poté, co vyšlo najevo, že producenti při svém jednání o budoucím nástupci zmínili jeho jméno. 

Mezi další populární kandidáty také patří Richard Madden, Tom Hiddleston, James Norton a nově i Michael Fassbender.