Přesně za měsíc k nám dorazí dlouho očekávaná stop-motion verze Pinocchia, o kterého se tentokrát nepostaral Disney, ale legendární Guillermo del Toro. Netflix se proto rozhodl vydat nový plnohodnotný trailer, na který se můžete podívat výše.

Tentokrát je to opravdu náležitě parádní podívaná se vším všudy, která oproti nedávnému hranému remaku animované verze ze 40. let vypadá tak o deset tříd zajímavěji. A i přestože tvůrci v minulosti řekli, že jejich Pinocchio bude se svými tématy o něco temnější a dospělejší, z traileru je i tak patrné, že to bude podívaná, ke které si budou moci sednout i děti. Opět tak uvidíme Sebastiana J. Cvrčka, hlavního vypravěče celého příběhu, kterému propůjčil hlas Ewan McGregor. Mnoha sekvencí se dočká i Pinocchiův tvůrce Geppetto, kterého zas namluvil David Bradley, představitel školníka Filche z filmových adaptací Harryho Pottera.

Jednou z nejpůsobivějších věcí na celé nové upoutávce je ale jednoznačně sekvence s modrou „chimérou“, která by mohla být určitou náhradou za Modrou vílu. Samotného Pinocchia ztvární mladý herec Gregory Mann a zlovolného loutkaře Mangiafuoca zas Ron Perlman, starý del Torův brach, který si zahrál jeho Hellboye. Samotný příběh by se také měl odehrávat ve fašistické Itálii během Mussoliniho vlády, což bude mít na Pinocchiovu cestu určitý vliv.

Trailer je zcela bezpochyby zatím ten nejlepší, co nám Netflix ukázal. Podle del Tora bylo cílem zkombinovat moderní techniky stop-motion s řemeslným a téměř neohrabaným stylem ručně vyráběných figurek, aby byla výsledná podívaná pro diváky co nejpodmanivější. 

Mexickému tvůrci s režií pomáhal i filmař Mark Gustafson, na scénáři se zas podíleli Patrick McHale a Matthew Robbins.

Dále se můžeme těšit na herce jako Tilda Swinton, Christoph Waltz, Finn Wolfhard, Cate Blanchett a John Turturro.

Oficiální premiéra je stanovená na 9. 12. 2022.