Před téměř čtrnácti dny vstoupil do amerických kin horor Terrifier 2, který je pokračováním snímku z roku 2017. A jak se zdá, opět se jedná o další neskutečně brutální, nechutnou a krvavou podívanou, kterou ve filmu zajišťuje sadistický vrahoun Art the Clown (David Howard Thornton).

Ovšem zároveň to vypadá, že druhý díl onu brutalitu povznesl na úplně novou úroveň. Uživatelé na různých sociálních sítích se nechali slyšet, že snímek rozhodně není pro slabé žaludky, protože mnohým návštěvníkům kina se při jeho sledování udělalo nevolno, načež pak museli urychleně sál opustit, aby se vyzvraceli.

Některé dokonce film natolik šokoval, že při jeho sledování omdlévali. Na různé příspěvky jednotlivých uživatelů, včetně jednoho s fotkou muže, o kterého se musela postarat ochranka, se můžete podívat níže. 

V pokračování je strašlivý Art the Clown vzkříšen jakousi hrozivou bytostí, přičemž je opět připraven rozpoutat krvavý masakr na všech nebožácích, kteří mu přijdou do cesty. Během halloweenské noci si tak vyhlídne dva sourozence, kterým hodlá udělat ze života peklo.

O druhý díl se tak opět postaral Damien Leone, který vychází ze svého stejnojmenného krátkometrážního snímku z roku 2011. První celovečerní díl se od kritiků dočkal relativně pozitivních reakcí, stěžovali si ale především na kvalitu dialogů, herecké výkony a nedostatečné rozvíjení postav.

Ale co si budeme povídat, Leone onen snímek udělal především pro hororové fanoušky, kteří chtěli ukojit svou morbidní zvědavost, přičemž celá jeho série o Artovi stojí především na vymýšlení co nejoriginálnějších a nejbrutálnějších způsobů, jak někoho usmrtit. 

Leone se tak opět postaral jak o režii, tak i o scénář. Dále se ve snímku objevili herci jako Samantha Scaffidi, Johnny Ferri, Felissa Rose, Griffin Santopietro, Tamara Glynn, Lauren LaVera a Owen Myre.

Takže pokud si libujete v podobných nechuťárnách, Terrifier 2 by mohl být přesně pro vás.