Na minulém předávání Oscarů se vyznamenal britský film Otec (The Father) od Floriana Zellera, který si odnesl zlaté plešouny za kategorie Hlavní herec a Adaptovaný scénář. Film navíc vychází podle Zellerovy stejnojmenné divadelní hry, která je součástí jeho trilogie, jež je pojmenovaná podle rodinných rolí. Po úspěchu s Otcem se proto Zeller okamžitě vrhl na přípravy filmového zadaptování jeho další hry, kterou je tentokrát Syn. A před nedávnem talentovaný scénárista a režisér na svém Instagramu ohlásil, že natáčení je konečně u konce, díky čemuž se film může směle vydat do postprodukce. 

A jelikož Otec zkoumal velice podmanivou formou staršího člověka, který se potýkal s demencí, je nad slunce jasné, že ani Syn nebude úplně nejveselejším pokoukáním. Původní divadelní hra vypráví o chlapci jménem Nikolas, který prochází těžkými časy poté, co se oba jeho rodiče rozejdou. Hra se tak zabývá obecným vztahem otce k synovi, útrapami dospívání, plus obecnou zmateností, která člověka potká v onom věkovém přelomu, kdy se z dítěte stává dospělý jedinec. Můžeme proto očekávat, že nás čeká pořádná emoční nálož, které jsme se dočkali i v předchozím Otci. 

V roli táty Nikolase se představí Hugh Jackman, jeho bývalou manželku zas ztvární Laura Dern, takže se můžeme těšit na sympatickou hereckou smetánku. Nikolase by měl ztvárnit poměrně neznámý dětský herec Zen McGrath, který se zatím objevil jenom ve filmu Aloft a seriálu Ztracená archa. Ve filmu by se měl také objevit Anthony Hopkins, ale zatím není známo, koho přesně ve filmu ztvární. Spolupráce se Zellerem se mu ale evidentně zalíbila. Jakby ne, vždyť mu to vyneslo jeho druhého Oscara! Zatím ještě nevíme, kdy přesně se filmu dočkáme, ale pokud vše půjde dobře, tak by to mohlo být už někdy během příštího roku. A pokud bude snímek slavit úspěch, je rozhodně více než možné, že Zeller se vrhne na poslední nezfilmovaný díl z jeho trilogie, kterým je Matka. Tak mu budeme držet palce!