Nedávno vydaná pixarovka Rakeťák rozhodně nevstoupí do dějin jako nejúspěšnější animák všech dob. Po víkendu její celosvětový výdělek činí 152 milionů dolarů, čímž ještě stále nepřekonala svůj původní rozpočet, jenž činí 200 milionů. K filmu se ale pojí jistá kontroverze, která zahrnuje určitou scénu. V té si dvě ženské postavy dají polibek, což mnohé diváky nenechalo chladnými. Snímek byl v rámci toho například zakázán ve Spojených arabských emirátech, ovšem zdá se, že k určitým krokům se odhodlali i majitelé kina ve městě Kingfisher v americké Oklahomě. Vydali totiž varování ohledně scény s polibkem, přičemž zároveň přislíbili, že se ji pokusí rychle přetočit dopředu. Celé varování tak zní následovně:

,,Varování! Upozornění pro rodiče: Vedení tohoto kina po rezervaci filmu Rakeťák zjistilo, že během prvních třiceti minut se ve snímku od Pixaru nachází scéna líbání osob stejného pohlaví. Uděláme vše, co je v našich silách, abychom tuto scénu rychle přetočili vpřed, ale nemusí to být přesné. Omlouváme se za jakékoli nepříjemnosti způsobené tímto pozdním odhalením této scény."

Některé občany Oklahomy, kteří kino pravidelně navštěvují, však ono rozhodnutí vedení kina pobuřuje. Například jistá Patricia Kasbek se zprvu domnívala, že jde o pouhý vtip pro sociální sítě. Poté, co se dozvěděla, že vedení to s filmem myslí opravdu vážně, zavolala do kina, aby si mohla stěžovat. Během rozhovoru pro NBC tak prohlásila následující:

„Řekla jsem jim, že je naprosto urážlivé cenzurovat polibek stejného pohlaví, když to nikdy neudělali s polibkem pohlaví opačného. Pod takovýmto vedením už do toho kina nevkročím.“

Alex Wade, zástupce ředitele neziskové organizace Oklahomans for Equality, také vyjádřil svůj nesouhlas vůči rozhodnutí vedení kina.

„Nepřekvapuje mě, že se něco takového děje v mém státě, ale láme mi srdce, že mladí LGBTQ+ Oklahomani z toho mohou mít pocit, že s nimi není něco v pořádku.“

A k celé věci se vyjádřil i bývalý zaměstnanec kina Eric Ogilvie.

,,To upozornění dětem říká, že být jiným, být homosexuálem, není v pořádku. Nechtějí, aby to ty děti viděly, ale to není skutečný svět.“

Sekvence s polibkem měla být zcela původně odstraněna, ale po protestu některých zaměstnanců Disney byla nakonec vrácena zpět. Na populární webové databázi IMDb také u filmu patrně dochází k review bombingu, kdy spousta uživatelů dává filmu nejnižší možné hodnocení. Jednu dobu byl také v sekci Průvodce rodičům v kolonce přítomnosti Sexu/nahoty na nějakou dobu označen jako ,,závažný“. Se vší pravděpodobností právě kvůli dané scéně.

Každopádně se určitě nezapomeňte podívat na Nerdfix recenzi, kterou si můžete pustit níže.