Heroes of Might and Magic 3 je v dnešní době již klasikou herního průmyslu. Tato tahová strategie, která vyšla v roce 1999, se navěky zapsala do historie a dodnes ji někteří vášniví fanoušci hrají. Nyní budou mít možnost si ji vyzkoušet v trochu jiné podobě, jelikož studio Archon si pro nás chystá deskovou hru Heroes of Might and Magic 3 The Board Game.

Jak už tomu u projektů od studia Archon bývá, i Heroes of Might and Magic 3 The Board Game nejprve zavítá na crowdfundingový server Kickstarter, kde se pokusí získat vaši přízeň a vybrat požadované peníze. Bohužel tato kampaň je ještě celkem daleko, studio Archon ji má naplánovanou až na listopad 2022.

O hře samotné toho zatím nevíme mnoho, ovšem stačí to, abychom alespoň přibližně věděli, co od deskovky očekávat. Víme tak, že základní krabice bude obsahovat tři startovní města: Inferno, Castle a poslední dosud nebylo odhaleno. Každé z měst nabídne následně dva hrdiny a příslušnou sadu stvoření.

Jednotliví hrdinové a jednotky budou na herním plánu reprezentovány třiceti detailními miniaturami, mezi nimiž najdete známe hrdiny jako je Catherine Ironfist a Xeron. Chybět nebudou ani známá stvoření jako jsou archandělové, ďáblové a samozřejmě draci. Miniatury magických stvoření budou doprovázeny ještě kartami, o jejichž ilustrace se postarala Iana Vengerova.

Ve hře se střetnete jak s prozkoumáváním rozlehlé herní mapy, která se bude skládat z hexagonálních dílků, tak také se souboji, které nabídnou bojový systém na bázi šachů. Ten se bude snažit co nejvíce napodobit ten z počítačové verze hry. Nebudou chybět ani mocné a nebezpečné artefakty, kterými si následně budete moci vybavit své hrdiny. Hrdinové se budou učit všemožná kouzla a postupně zvyšovat svou úroveň, což je odmění zajímavými dovednostmi.

 „V Polsku byla tato hra jednou z nejikoničtějších, které jsme hráli. V zásadě, každé dítě hrálo koncem 90. let hry ze série Heroes a my jsme šíleně šťastní, že jsme naši dětskou lásku proměnili v deskovou hru s miniaturami,“ říká výkonný ředitel studia Archon Jarosław Ewertowski.

Dále se o plánované deskovce rozhovořil také manažer projektu Michal Hartlinski, dle nějž je Kickstarter tou nejlepší cestou, jak doručit fanouškům hru, kterou opravdu chtějí. Jde o zapojení komunity, která vývojářům pomůže hru zformovat. Zmínil se také o tom, že můžeme očekávat rozšíření obsahující dvě města a další bude součástí Scretch Goals (odměn, které se otevírají při přesažení částky potřebné k vytvoření hry). O něm dokonce bude moci rozhodnou sama komunita.

„Jsme si jisti, že dědictví Heroes 3 je s Archon Studio ve velmi dobrých rukou, nejenže jsou jedněmi z nejlepších specialistů na deskové hry s miniaturami na světě, ale co je důležitější, jsou autentickými fanoušky původní hry. Nemůžu se dočkat, až svět Erathia, jeho ikoničtí hrdinové, fantastická stvoření a strategické bitvy ožijí díky skvěle detailním 3D miniaturám,“ zmiňuje se o hře vedoucí týmu Might and Magic Eric Damian-Vernet z Ubisoftu.

Heroes of Might and Magic 3 The Board Game dorazí na Kickstarter v listopadu 2022 a cena základní krabice je v tuhle chvíli plánována na 99 dolarů (cca 2180 Kč).