Filmová adaptace slavné herní série Uncharted si prošla opravdu špatným obdobím. Po několika změnách režiséra a odkladech premiéry to skoro vypadalo, že film nikdy nevyjde. Naštěstí nový rozhovor na oficiálním blogu PlayStationu potvrdil slova Toma Hollanda, který dříve řekl, že natáčení filmu by mělo začít už tento měsíc.  

Vedoucí Sony Worldwide Studios, Hermen Hulst, v rozhovoru o filmu přesněji řekl toto: „Jsme velmi nadšeni. Film Uncharted se začne natáčet tento měsíc s Columbia Pictures. Má skvělé herecké obsazení – Tom Holland, Mark Wahlberg a nedávno představený Antonio Banderas. Bude to opravdu zábavný film, což pomůže oslovit i diváky, kteří o Uncharted možná ještě neslyšeli.“

Jak řekl Hulst, k Tomu Hollandovi a Marku Wahlbergovi ztvárňujících hlavní postavy filmu se nedávno přidal i Antonio Banderas, který si během své kariéry zahrál v několika poměrně úspěšných filmech a propůjčil svůj hlas známé pohádkové postavě Kocourovi v botách. Bohužel jeho konkrétní roli v Uncharted filmu zatím neznáme.

Kromě skvělého hereckého obsazení má snímek i zkušeného režiséra Rubena Fleischera známého především díky filmům Zombieland a Venom. Pokud jde o samotný děj filmu, měl by se zaměřit na mladší verzi postavy Nathana Draka a sloužit jako prequel pro Uncharted hry.

Uncharted navíc není jediná herní série od Naughty Dog, která se dočká své adaptace. Sony společně s HBO pracuje na seriálu pokrývajícím příběh prvního dílu thrilleru The Last of Us.

Premiéra filmu Uncharted je stanovena na 5. 3. 2021.