James Gunn rozhodně není žádný lenoch. Naopak, v posledních měsících je opravdu k nezastavení. Letos nám nadělil svou vlastní a ulítlejší verzi Sebevražedného oddílu, přičemž následně měl plné ruce práce se spin-off seriálem, který nese název Peacemaker. Nyní však přišel čas, aby slavný režisér svět DC opustil, protože ho čeká významná práce zpátky u Marvelu. I přestože to byla velice dlouhá a trnitá cesta, nakonec k tomu přeci jenom došlo. Přednedávnem započala dlouho očekáváná produkce třetího dílu Strážců Galaxie. A jak se tak zdá, Gunn z toho nemůže mít větší radost. 

Pokud jste fanoušky marvelovek, tak jste si určitě nemohli nevšimnout, že s výrobou třetího dílu se to neskutečně táhlo. Z velké části za to může Disney, který v roce 2018 Jamese Gunna z projektu vyhodil. Tehdy se totiž přišlo na to, že režisér v minulosti zveřejňoval poněkud provokativní a satirické tweety, ve kterých si dělal srandu ze znásilnění, jedenáctého září a masturbace. A i když to byla záležitost stará několik let, Disney se přesto rozhodl dát Gunnovi padáka. Nicméně na jaře roku 2019 byl Gunn přizván zpět ke kormidlu, tudíž práce na třetím díle mohly konečně začít. V té době měl už ale Gunn plné ruce práce s jinými projekty, tudíž muselo pokračování oblíbené marvelovky ještě nějaký čas počkat. Ale nyní se konečně můžeme těšit na návrat našich starých známých. Gunn se s informací o počátku natáčení pochlubil na svém Twitteru, na kterém zveřejnil svou fotku s herci. A pokud vám ona fotka připomíná cover obal nějaké popové skupiny z devadesátých let, tak vězte, že nejste sami. 

Zcela původně jsme se měli třetích Strážců Galaxie dočkat už před rokem, ale kvůli zmíněnému zpoždění, plus ještě kvůli pandemii koronaviru, to nakonec bude až v roce 2023. Ale pokud vám to přijde jako věčnost, nezapomeňte, že ke konci roku 2022 se ještě dočkáme vánočního speciálu, o který se Gunn postará také. Takže to čekání by nakonec nemuselo být tak úmorné. Premiéry třetího dílu se každopádně dočkáme 5. 5. 2023. Těšíte se?