Status sequelu oscarového snímku Black Panther z roku 2018 se nedávno aktualizoval. Americké studio Marvel totiž oznámilo, že produkce pokračování započne v červenci příštího roku, a to v Atlantě, kde se štáb pod vedením Ryana Cooglera plánuje zdržet přibližně půl roku.

Původně se film měl začít natáčet už letos v březnu, tento plán ale narušila náhlá smrt hlavního protagonisty. Americký herec Chadwick Boseman, který ztvárnil postavu válečníka T’Chally, o prázdninách zemřel na rakovinu tlustého střeva, s níž bojoval celkem čtyři roky, tedy i v průběhu natáčení prvního sci-fi dobrodružství. Z toho důvodu byla produkce sequelu odložena.

Přečtěte si také: Natáčení druhého dílu Avatara úspěšně dokončeno, film míří do postprodukce

Tvůrci zatím neprozradili, jakým směrem se snímek Black Panther II ve smyslu nahrazení ústřední tváře vydá. Studio Marvel však už nyní vyvrátilo spekulace, že by se postava vládce Wakandy měla do filmu vracet pomocí speciálních efektů nebo CGI modelů. Podle dostupných informací se ale do fiktivního království vrátí Letitia Wright, Lupita Nyong’o, Winston Duke a Angela Bassett.

Jednoho z nových záporáků by si měl zahrát mexický herec Tenoch Huerta, kterého diváci mohou znát například z role Rafaela v seriálu Narcos: Mexiko. Postava Shuri (Wright) se zase v porovnání s předchozím snímkem dočká trochu rozsáhlejší role. Fanoušky jistě potěší, že se na vývoji sequelu bude opět podílet Kevin Feige. Předběžný odhad data jeho premiéry vychází na začátek května roku 2022.