Nový Zéland je především spojován s filmovou trilogii Pána prstenů. Jakby také ne, na tisícovky mil vzdálená země se může chlubit naprostou překrásnou a neposkvrněnou přírodou, která se k fantasy žánru rozhodně hodí. Je proto přirozené, že se na něm natáčela i první série nadcházejícího seriálu od Amazonu, který nás zavede do Druhého věku Středozemě. Amazon si na seriálu dává opravdu záležet, však do něj taky vrazil fakt obrovitánské peníze. V rámci toho už před dvěma roky oznámil, že seriál se dočká i druhé série, na které se již pomalu začíná pracovat. U té však dojde k velké změně. Natáčení se totiž z Nového Zélandu přesune do Velké Británie. 

Produkce tak bude pokrčovat někde poblíž Londýna. Bude to tudíž vůbec poprvé, co se nějaká audiovizuální adaptace Tolkienova díla s vysokým rozpočtem bude točit mimo Nový Zéland. Podle Variety by měly první velké přípravy na druhou sérii započít někdy během druhé čtvrtiny příštího roku. Tvůrci už mají v Anglii vyhlídnuté dvě lokace, na kterých se bude připravovat produkce – Letiště Bovingdon a Bray Film Studios. Jelikož se jedná o jeden z nejočekávanějších seriálů současnosti, tak si Amazon dává opravdu velkého majzla na to, aby předčasně neunikly ven žádné informace. Doteď tudíž ještě neznáme oficiální název seriálu, plus ani detaily o hlavním ději. 

Showrunnery seriálu se stali Patrick McKay a John D. Payne, kteří například oba pracovali na scénáři k filmu Star Trek: Do neznáma. A i přestože ještě neznáme detaily ze samotného příběhu, už víme, že se v něm dočkáme i některých starých známých postav, které se objevili v Pánovi prstenů a Hobitovi. Jmenovitě to je například Galadriel a Isildur, nicméně se vší pravděpodobností se dočkáme ještě dalších návratů. Uvidíme třeba Saurona v jeho sličné podobě? Necháme se překvapit. Oficiální premiéra první série je stanovená na 2. 9. 2022.