Na twitterovém účtu producentky seriálu Star Trek: Discovery se nedávno objevila informace, že tvůrci začali aktivně pracovat na očekávané čtvrté sérii. Není tomu tak dávno, kdy byla do světa vypuštěna třetí řada, avšak přesně 2. listopadu 2020 se ve filmových studiích v Torontu - za přísných hygienických a bezpečnostních podmínek - opět sešli všichni členové štábu, aby mohlo oficiálně započnout natáčení.

„4. řado, jdeme na to,“ hlásá Michelle Paradise, jejímž slovům předcházelo poděkování celému produkčnímu týmu za jejich práci v nestandardních podmínkách na Islandu. Od minulého měsíce tam štáb striktně dodržuje podmínky, které stanovuje faktická karanténa. Právě ta s sebou přináší řadu omezení. „Musíme natáčet v menších skupinách, rovněž máme zkrácené natáčecí dny,“ prozrazuje herec Doug Jones alias bezvlasý kapitán Saru, do něhož se za pomocí holícího strojku před několika dny vtělil. 

Přečtěte si také: Prequelový Star Trek film dorazí v roce 2025, první klapka padne letos

Další změnu představuje omezenější počet reálných filmových lokací. Díky moderním technologiím se však do nadcházející série promítnou uměle ve fázi postprodukce. Detailnější informace týkající se čtvrté řady Discovery bohužel zatím nejsou známy. O počtu epizod nebo kompletním hereckém obsazení tak můžeme pouze spekulovat. Už nyní je však jasné, že se celosvětová pandemie COVID-19 na produkci zdaleka nepodepíše tak drasticky, jak se původně očekávalo.