Nadcházející film Mortal Kombat sice do našich kin dorazí až za rok, ale to nebrání tomu, abychom se o něm dozvěděli pár nových informací. Například i to, že se bude k násilí stavět daleko realističtěji než jeho herní předlohy. To však neznamená absenci brutálních scén z her. Stále se jedná o Mortal Kombat, který máme tak rádi. Jen trošku v jiném podání.

Mehcad Brooks, herec ztvárňující postavu Jaxe, nedávno promluvil o filmu s podcasterem Duncanem Trussellem a přiblížil nám, jak bude snímek se zmiňovaným násilím pracovat. Dle jeho slov se k němu postaví velmi odlišným a realističtějším způsobem, než hry či animovaný film Scorpion's Revenge. Tento „uzemněný realismus“ je totiž něco, co Brooks zmínil jako součást svého způsobu pronikání do postavy Jaxe a jak se stal posedlým násilím a zabíjením jako mistr asasínů.

Navíc to není poprvé, co někdo naznačil, že akce v připravovaném Mortal Kombat filmu bude realističtější než ve hrách. Producent filmu, Todd Garner, totiž pro změnu odhalil, že se CGI používá pouze pro některé z těch smrtelnějších scén a zbytek soubojů spoléhá na talentované herce.

No, snad to celé 15. 1. 2021, kdy film přichází do kin (pokud nebude odložen kvůli pandemii koronaviru), dobře dopadne a fanoušci realističtější zobrazení soubojů přijmou.