V októbri/říjnu a počas Halloweenu sa pravidelne vynára mnoho strašidelných špeciálov a hororových akcií. Svojím dielom prispela aj americká vesmírna agentúra NASA.

Galaxy of Horrors, teda Galaxia hororov, je kampaň, ktorú NASA rozbehla a ktorá popularizuje vedu.

VYDAJTE SA TENTO HALLOWEEN NA CESTU DO NIEKTORÝCH Z NAJSTRAŠNEJŠÍCH A NAJOHROMUJÚCEJŠÍCH DESTINÁCÍ V NAŠEJ GALAXIÍ... A EŠTE ĎALEJ!

NASA

Vďaka kampani sa môžeme dozvedieť viac nie len o Exoplanétach, teda o planétach mimo našu slnečnú sústavu. A to celkom zaujímavým spôsobom.

Agentúra uverejňuje plagáty v hororovom vintage štýle, ktoré si môžete zdarma stiahnuť na ich stránke. Dokonca aj v španielčine.

Přečtěte si také: Filmové horory z hlubokého vesmíru

Plagáty nám predstavujú najhrôzostrašnejšie miesta v našej galaxii, kde by bolo náročné prežiť nie len na Haloween. Tento rok uverejnila agentúra 3 nové plagáty.

Galaktický cintorín vyobrazuje galaxiu osvetlenú červeným svetlom mŕtvych hviezd.

TÁTO MRAZIVO STRAŠIDELNÁ GALAXIA ZÁHADNE PRESTALA PRODUKOVAŤ HVIEZDY LEN NIEKOĽKO MILIÁRD ROKOV PO VEĽKOM TRESKU...

NASA

Plagát Temná hmota odkazuje zasa na neviditeľnú hmotu, ktorá je po vesmíre roztiahnutá v zložitej sieti. Tvorí akúsi kostru nášho vesmíru.

NIEČO DIVNÉ A ZÁHADNÉ SA PLAZÍ VESMÍROM. VEDCI TOMU HOVORIA TEMNÁ HMOTA...

NASA

Ghoulovia gama žiarenia nám predstavujú kolíziu dvoch neutrónových hviezd. Keď tento jav nastane, spôsobí niekoľkosekundový výbuch svetla milión biliónov krát silnejší než je slnečné žiarenie.

V HLBOKOM VESMÍRE SA JADRÁ DVOCH ZKOLABOVANÝCH HVIEZD NÁSILNE ZLÚČILI, ABY UVOĽNILI VÝBUCH  NAJSMRTEĽNEJŠEJ A NAJSILNEJŠEJ FORMY SVETLA - GAMA LÚČOV...

NASA

Web vesmírnej agentúry taktiež ponúka aj online virtuálnu prehliadku niektorých z planét, ktoré sa v kampani objavili.

Pre tých, ktorí sú najvedychtivejší je na YouTube dostupná aj približne hodinová prednáška v anglickom jazyku, ktorá približuje hororové zákutia našej galaxie.