Oblíbená a kultovní značka Buffy se na začátku následujícího roku rozroste o nové komiksové dobrodružství od BOOM! Studios. Osmidílná minisérie Angel se však nebude zaměřovat na Buffy Summers, ale na napraveného upíra Angela, který se objevil nejen v původním seriálu, ale dostal také svůj vlastní stejnojmenný seriál s Davidem Boreanazem (Sběratelé kostí) v hlavní roli.

Příběh nové minisérie Angel bude zapadat do rebootovaného univerza, které BOOM! Studios odstartovalo během roku 2018. V tomto světě není Angel jen pouhým „detektivem“, který se snaží napravit své hříchy z minulosti, ale také hercem. Ano, Angel a Cordelia Chase společně natáčí vlastní detektivní televizní sérii. Komiksová série by tak měla spojit Angelův pokojný život herce, jenž se po nocích toulá městem, vyšetřuje případy a bojuje proti reálným monstrům. Jeho balancování mezi dvěma osobnostmi však přivede jeho přátele do problémů. Ve stínech Los Angeles se totiž objeví nová temná hrozba.

O tvorbu nové série se postarala hvězdná komiksová čtveřice. Scénář má na starosti Christopher Cantwell, americký scenárista nominovaný na Eisnerovu cenu, jenž má za sebou několik sešitů ze sérií Iron Man, Avengers či Captain America. Po jeho boku se postavili kreslíř Daniel Bayliss (Labyrinth: Coronation), kolorista Patricio Delpeche a lettererka Becca Carey.

„Miluji psaní příběhů o vícero postavách, příběhy o zdánlivě náhodných jednotlivcích, kteří se náhodou ocitli uvězněni na oběžných drahách ostatních,“ řekl scenárista Christopher Cantwell v oficiálním prohlášení. „Angel má jeden z nejlepších souborů postav, co se objevily na televizních obrazovkách. Když mě vydavatelství BOOM! oslovilo, po šanci uctít a oslavit původní sérii neotřelým způsobem, jsem ihned skočil. Moje série vezme všechny známé postavy a rozehraje s nimi 52 karet, přehodí jejich role a identity do alternativního vesmíru, ze kterého je cítit originál, ale ve skutečnosti je úplně jiný.“

Svá slova ke komiksu přidal i kreslíř Daniel Bayliss. Jeho prohlášení ve většině kopírovalo to Cantwellovo, avšak přidal i něco navíc. Podle jeho slov se budoucí čtenáři mohou těšit na skvělé akční scény, strašidelná stvoření, humor, zábavu, nečekané zvraty a na hlubší interakci mezi hlavními postavami.

Společně s oznámením nové série přineslo vydavatelství BOOM! Studios i exkluzivní pohled na tři stránky z prvního sešitu. Fanoušci Buffyverse si mohou nejen prohlédnout vzhled hlavních postav, ale také zjistit, jaký je Angel jako televizní hvězda.

První sešit alternativní osmidílné minisérie Angel vyjde v anglickém jazyce během ledna/januára roku 2022