Americká spisovatelka Robin Hobb (pseudonym), vlastním jménem Margaret Alice Lindholm, píše své knihy už nějaký ten pátek. Začínala pod pseudonymem Megan Lindholm a převážně psala krátké povídky do dětských časopisů. Po deseti letech začala psát svoje dlouhé fantasy romány a nejen to. Na svědomí má i jednu sci-fi novelu s názvem Alien Earth. Co se týče jejího současného pseudonymu Robin Hobb, použila ho poprvé až v roce 1995 při psaní série Farseer. Za její velmi dlouhou kariéru byla nominována na několik ocenění, a dokonce dvakrát získala cenu Isaac Asimov´s Science Fiction Readers´Award.

V Česku bylo do tohoto dne vydáno celkem 21 jejích knih. Z jejího repertoáru můžete znát například již zmíněnou devítidílnou fantasy sérii Farseer, kterou u nás vydávalo nakladatelství Návrat v letech 2000 - 2003. Mezi další známé série patří například Snědý muž nebo Živé lodě. Posledním pro nás známým titulem je fantasy série Kroniky Deštné divočiny, která je o nesourodé skupince, jež musí doprovodit oslabené draky do nového domova, kde se schovají před nebezpečím. V současné době byly vydány první dva díly s podtituly Dračí stráže a Dračí domov. Třetí díl s názvem Dračí město se však pomalu blíží k českým čtenářům.

Nakladatelství Fragment ČR, které je vydavatelem této série, plánuje spuštění prodeje na čtvrtek 13. srpna/augusta tohoto roku. Pokud patříte mezi fanoušky Kroniky Deštné divočiny, v dalším odstavci se můžete podívat, co vás ve třetím díle čeká. Vám ostatním to nedoporučujeme, abyste se vyvarovali nepříjemným spoilerům.

Přečtěte si také: Nový diel českého Zaklínača postaví Kolgrima proti drakovi

"Lidé i draci konečně doputovali k bájnému městu Kelsingra. Z paluby živé lodi Tarman, vedené svérázným kapitánem Leftrinem, objevují svět strašidelných ulic lemovaných obrovskými budovami z černého kamene a míjejí sochy, které vypadají jako živé. Proč slyší podivný šepot a mají pocit, že je někdo pozoruje? Čas běží a chalcedští vrazi jsou drakům i strážcům v patách. Kdo bude slavit vítězství?"