Po celkem klidném létě se opět nacházíme v poněkud složité situaci. Denně přirůstají velké počty lidí pozitivních na COVID-19 a nová opatření nás všechny uzavřela v našich domovech, kde se snažíme zabavit, jak jen to jde.

Jestli si dobře vzpomínáte, při první vlně se lidé snažili zachránit česká nakladatelství prostřednictvím akce Linka 451 od Mikoláše Tučka a dalších, která se po úspěšné crowdfundingové kampani proměnila na eshop s tematickými knižními balíčky. Teď se však česká nakladatelství snaží pomoci nám. Zásobují nás velkým množstvím knih a komiksů, abychom ve volném čase měli stále co dělat.

Přečtěte si také: Podpořte české nakladatele v projektu Linka 451 aneb Zachraňte knihy!

S nejhezčím krokem ale přišlo nakladatelství Epocha. To si pro své fanoušky připravilo novou povídkovou sbírku s trefným názvem Lockdown, jež obsahuje deset různých povídek od oblíbených českých autorů sci-fi a fantasy žánru. V antologii naleznete buďto zcela nové povídky, nebo ty, jež byly již dříve časopisecky či knižně publikovány. A to vše v digitální podobě zcela zdarma. 

Těšit se můžete na povídky od Františka Kotlety, Romana Bureše, Kristýny Sněgoňové, Petry Kubaškové, Lucie Lukačovičové, Oskara Fuchse, Michaely Merglové, Davida Šenka, Petra Schinka a Dalibora Váchy. Každý z nich si připravil něco jedinečného z žánru klasického fantasy či sci-fi.

Digitální antologii Lockdown můžete zdarma stahovat na eshopu Palmknihy.cz ve formátech epub či mobi. Doufáme, že se vám kniha bude líbit a možná naleznete nějaké nové oblíbené autory, které pak třeba na oplátku podpoříte koupí jejich titulů.