Ke konci minulého roku přineslo autorské duo František Kotleta (SPAD) a Kristýna Sněgoňová (Město v oblacích) první dva díly akční sci-fi série Legie s podtituly Operace Thümmel a Amanda. Vtipný a neotřelý příběh neobvyklé posádky lodi Kraksna si okamžitě získal masy českých i slovenských fanoušků včetně nás, což dokazují i naše recenze, kde si oba tituly odnesly krásných devět bodů z deseti.

Přečtěte si také: Čech, Rus a mimozemšťanka zachraňují lidstvo před otroctvím

Těsně před vydáním prvního dílu avizoval František Kotleta na sociálních sítích, že Legie bude obsahovat dvanáct dílů. Amanda vyšla na konci listopadu/novembra 2020 a od té doby fanoušci netrpělivě čekají na oznámení pokračování, které přinese další vtipné dobrodružství. 

Ono oznámení přišlo nečekaně 2. dubna/apríla v ranních hodinách. Nakladatelství Epocha, které je vydavatelem této série, zveřejnilo na svém facebookovém profilu obálku, název a dokonce i odkaz na webové stránky, kde je již k dispozici očekávaná anotace. Podle našich odhadů měl mít třetí díl na starosti František Kotleta, ale opak je pravdou. Onu štafetu si stále drží Kristýna Sněgoňová, jejíž následující příběh ponese podtitul Šprti a frajeři.

Přečtěte si také: Pokračování české space opery Legie s podtitulem Amanda ukazuje, jak se má dělat správné akční sci-fi

„Porazit Společenství, osvobodit zotročené lidstvo, získat zpátky Zemi – to jsou sice záslužné cíle, ale jen odhodlání nestačí a prostředky k jejich dosažení posádce lodi Kraksna chybí. Zakázka pro vesmírnou mafii se proto nedá odmítnout. Naštěstí nevypadá složitě – dostat se na místo poslední bitvy dvou vyhynulých druhů a něco speciálního odtamtud odnést. Vesmírný hřbitov plný mrtvol a zničených lodí ve vzdáleném koutu sektoru nevypadá jako nic, s čím by si kapitán Bouchač, ehm, tedy Moravec nedokázal poradit. Aspoň do okamžiku, než se objeví staří nepřátelé a jejich vinou si posádka Kraksny začne dělat nové. Závod s časem začíná a poslední svobodní lidé ve vesmíru nejsou jediní, kdo v něm hraje svůj part o přežití.“

Anotace tedy napovídá, že příběh bude opět pokračovat tam, kde v Amandě skončil. My se osobně už nemůžeme dočkat data vydání, které by mělo spadat na 6. května/máje 2021. A ani tím letos příběh Legie nekončí. František Kotleta na svém facebookovém profilu prozradil, že během tohoto roku vyjde ještě čtvrtý a pátý díl, na kterých pracuje právě on