Nová marvelovka Shang-Chi a legenda o deseti prstenech zaznamenává čím dál větší komerční úspěch. Od dob premiéry už film vydělal přes 250 milionů dolarů, přičemž se stal hitem číslo jedna na filmových trzích v Austrálii, Brazílii a Severní Americe. Nyní je ovšem otázkou, zda se tento trhák dostane i na filmový trh v Číně, který byl pro hollywoodské filmaře vždy zlatým dolem. Příliš nadějně to ale nevypadá, Číňanům se totiž nelíbí určité prohlášení, které herec Simu Liu učinil v roce 2017. Informoval o tom web CBR.

V onom roce vznikl s hlavním představitelem Simu Liuem rozhovor pro CBC, ve kterém herec popsal svou minulost v rámci pořadu “What´s Your Story?“. V rozhovoru se herec o Číně vyjádřil jako o zemi Třetího světa, ve které lidé umírali hlady. V rámci toho doplnil, že aby mohl on a jeho rodiče žít svobodným životem, tak museli uprchnout do Kanady. To samozřejmě pobouřilo mnohé čínské nacionalisty a příznivce tamního režimu, kteří začali herce na sociálních sítích silně kritizovat. V rámci tohoto pobouření nakonec CBC rozhovor ze svých sítí stáhlo. 

Vztahy mezi Čínou a Hollywoodem už jsou nějakou dobu chladnější, doteď se navíc neví, zda Čína nejnovější marvelovku na svém trhu vůbec uvede. A hercova minulost jen přilila olej do ohně. Simu Liu se narodil v čínském městě Harbin, kde byl do svých čtyř let vychováván svými prarodiči. V pěti letech jeho rodina ze země emigrovala, aby uprchla před tamním komunistickým režimem. Jen čas ukáže, zda se film v čínských kinech nakonec objeví. Ale žádný strach. Vy se na film jít podívat můžete, nikdo vás za to peskovat nebude.