Ruská agrese vůči suverénní Ukrajině i nadále pokračuje. V rámci této nechutné invaze si ale někteří filmoví fanoušci mohli vzpomenout na snímek Rudý úsvit, který vyšel v roce 1984. Tento film od režiséra Johna Miliuse si představoval, jaké by to bylo, kdyby tehdejší Sovětský svaz napadl Spojené státy. Ve filmu si zahráli Patrick Swayze, C. Thomas Howell, Charlie Sheen, Lea Thompson, Jennifer Grey, Powers Boothe a Harry Dean Stanton. Herci ztvárnili Američany v Coloradu, kteří prchají do hor, aby se ukryli před Rusy, přičemž posléze se z nich stane povstalecká skupina, která si říká "Wolverines". Jméno je tak založené na jejich středoškolském maskotovi. Ve filmu tak začne hrdinská skupinka sprejovat slovo Wolverines na ukořistěné a zničené sovětské tanky a vozidla. A jak se zdá, něco podobného se momentálně děje i na Ukrajině. 

Několik zdrojů odhalilo, že graffiti se slovem „Wolverines“ se začalo objevovat na mnohých zničených ruských tancích v okolí Kyjeva. Je to zcela jasný odkaz na výše zmíněný film, nicméně není jisté, kdo přesně za graffiti stojí. Může to být práce jak ukrajinské armády, tak i místních obyvatel. Na tři twitterové příspěvky se můžete podívat níže. Není vůbec divu, že Ukrajinci na snímek tímto způsobem odkazují. Podobně jako hrdinové ve filmu čelí i oni zdánlivě drtivé ruské síle, přičemž musí shromáždit odpor i z civilních řad. A i přestože jsou Rusové v přesile, ukrajinské síly jsou vyzbrojeny něčím, co mnozí ruští vojáci nemají – sílou vůle. 

Rudý úsvit se v roce 2012 dočkal remaku, který nesl název Rudý úsvit: Nová krev. V něm jsou ale Sověti nahrazeni Severokorejci, tudíž je jasné, že graffiti odkazuje právě na verzi z roku 1984.