O filmové adaptaci Borderlands toho víme už celkem dost. Známe spoustu herců, důležité členy realizačního týmu, a dokonce i zápletku celého filmu. K fanouškovskému štěstí nám jen stačila nějaká fotka z natáčení, obrázek, který by nám alespoň trochu dokázal, že se film bude svou estetikou podobat videoherní předloze.

Přečtěte si také: Příběh Borderlands filmu odhalen! Herecké obsazení se rozrůstá o další členy

S takovým obrázkem však během včerejšího dne přišla americká herečka Jamie Lee Curtis, která ve filmové adaptaci ztvární roli archeoložky Tannis. Na svém twitterovém účtu zveřejnila velmi uměleckou fotografii australské herečky Cate Blanchett v kostýmu sirény Lilith.

Je v tom však jeden háček. Fotografie byla nejen vyfocená proti světlu, ale je upravená tak, aby z Lilith byl vidět pouze její obrys. Na obrázku tedy není vidět téměř nic kromě siluety, jež se ale velmi podobá videoherní předloze. I taková maličkost nám však stačí k radosti a už se nemůžeme dočkat, až se k nám budou dostávat další fotografie z natáčení.

Film Borderlands vypráví příběh o Lilith, která se neochotně vrací na svou domovskou planetu Pandora, aby našla ztracenou dceru nejmocnějšího S.O.B. vesmíru, Atlase. Lilith vytvoří alianci s velmi neortodoxním týmem, jehož součástí je bývalý elitní žoldák toužící po vykoupení Roland, divoká demoliční expertka Tiny Tina spolu se svým ochráncem Kriegem, archeoložka a vědkyně Tannis a v neposlední řadě všemi oblíbený robot Claptrap. Ti budou bojovat proti nebezpečným mimozemským potvorám a banditům, aby našli a ochránili ztracenou Atlasovu dceru. Ta totiž může být klíčem k neomezené moci. Osud celého vesmíru je v jejich rukách, ale oni budou bojovat o mnohem víc – o sebe navzájem.

Naše recenze na třetí díl série Borderlands

Za scénářem filmové adaptace stojí americký tvůrce Craig Mazin, jenž se v minulosti proslavil scénářem k fantastickému seriálu Černobyl z produkce HBO. Na režisérské křeslo si sednul taktéž americký režisér a herec Eli Roth. Toho mohou fanoušci znát jako tvůrce hororové série Hostel či jako seržanta Donnyho Donowitze z filmu Hanební pancharti.

Co se hereckého obsazení týče, kromě již zmiňovaných hereček Cate Blanchett a Jamie Lee Curtis, které ztvární sirénu Lilith a archeoložku Tannis, se fanoušci mohou těšit na Kevina Harta v roli vojáka Rolanda, Jacka Blacka, jenž propůjčí hlas ukecanému Claptrapovi a Arianu Greenblatt společně s Florianem Munteanem v rolích demoličního dua Tiny Tina a Krieg. V dalších rolích budeme moci vidět Edgara Ramireze (Atlas) a Oliviera Richterse (Krom).

V současné době běží natáčení v plném proudu. Společnost Lionsgate Films však zatím neoznámila oficiální datum uvedení do kin či na streamovací služby.