Minulý týden proběhl první díl tahounského dobrodružství ve světě z knihy Arila: Stříbrné město od Sterakdaryho. Příběh ovšem pokračuje! Jak se vypořádá skupina s Vlkomorem? Uvidíme dnes od 18:00!

Jiras společně s autorem knihy Sterakem vytvořili D&D dobrodružství, do kterého se rozhodli poslat zbytek Na tahu. Aby na to ovšem nebyli Tahouni sami, získali speciální hosta - Bětku aka Duhového poníka!

Vůdce, vrchní velitel města Nurheim, si k sobě povolal Hlídače Aklose a řekl mu, že má pro něj a jeho skupinu důležitý úkol. Aklos se tedy vydal pro zbytek skupiny. Nejprve vyzvedl Splétače Zdemiho. Následně se vydal na trh pro rybářku Nuko. V jeskyni za městem nalezl železnou Iveru a její kladivo. Jako předposlední se připojil mistrný kuchař a herbalista Karim. Poslední zastávka pak byla u domu Riktara - zasloužilého veterána rodinného typu.

Skupina dorazila k Vůdci, kterým jim vysvětlil, že se ztratil Splétač, který u sebe má všechny potřebné suroviny pro cestu na Nurheim. Je tedy nutné ho najít a bezpečně dopravit zpět, případně alespoň získat tyto suroviny, aby se jeho prostřednictvím nemohli Netvoři bohyně Kthaary dostat na Nurheim. Vůdce jim vysvětlil, že nejprve musí najít místního Splétače Harariho, který jim poskytne suroviny pro cestu na svět, ve kterém je velké množství vláken. Vlákna vedou na další světy a v jednom z nich se nachází právě ztracený Splétač.

Družina se tedy vydala městem nejdříve za Hararim. S tímto sympatickým mladíkem jednala pouze Ivera. Zjistila od něj, že dvě suroviny sice má, ale tu poslední mu ukradla ločka, kterou hlídal. Skupina se tedy vydala po stopách ztraceného zvířete. Ločku našla u malého rybníčku, kde si hrála s kamenem. Právě tento kus mrtvé země byl poslední surovinou potřebnou pro skok.

Díky skvělé týmové práci a odbornému dohledu Karima s Aklosem se skupině podařilo ločku chytit a kámen získat. Nuko poté vzala ločku zpět za Hararim a pokusila se za její vrácení získat odměnu. Bohužel neúspěšně. I tak ale hrdinové získali potřebné suroviny pro cestu na nový svět. Splétač Zdemi vytvořil hromomast nutnou pro cestu a všichni společně skočili.

Na novém světě se všichni stačili sotva rozkoukat a už na ně z keřů vyskočila velká stvůra. Obrovský zelený divoký vlk, kterému se říká Vlkomor. Jak si skupina s tímto hrůzostrašným stvořením poradí?

To se dozvíme již dnes od 18:00! Na Twitchi a Youtube nás totiž čeká druhý díl Arila dobrodružství!