Chybí vám ty klasické romány od Jiřího Kulhánka či Štěpána Kopřivy? Máte chuť opět zažít brutální akční příběh bez většího přemýšlení? Pokud jste na obě otázky odpověděli kladným slovem ano, máme pro vás dobrou zprávu. Během pondělního dne totiž nakladatelství Mystery Press vydalo novou splatterpunkovou řežbu od tuzemského autora, který si s ničím nebere servítky.

Nový román Do pekla a zpět je něco jako sci-fi snímek Útěk z New Yorku Johna Carpentera. Vydavatel však dodává, že se rozhodně jedná o mnohem krvavější a drsnější verzi. Příběh se odehrává v autonomní zóně, která slouží jako vězení pro ty nejhorší z nejhorších. Přesně na toto místo se bude muset hlavní hrdina knihy vydat, aby odtud někoho vytáhl ven.

Ještě větším problémem však je povolání hlavního hrdiny. Strašák, jak se protagonista nazývá, není žádný zachránce či policista, ale vládní zabiják, který většinou nemá záchranné operace v popisu práce. A aby toho nebylo málo, Strašák se při akci zaplete do hry tajných služeb.

Kniha Do pekla a zpět bude mít rozhodně něco společného s Kopřivovým románem Asfalt. Jak sám vydavatel dodává, nečekejte povznášející dobrodružství, hrdinské činy a čestné muže, ale spíše extrémně brutální jízdu, ve které nebudete postavy příliš obdivovat.

Za románem stojí český autor Jakub Hoza. Jeho jméno sice není tak známé jako to Kulhánkovo, Kopřivovo či Kotletovo, ale vězte, že v knižním světe není žádný nováček. Za svou literární kariéru totiž přispěl slušným množstvím povídek do časopisu Pevnost a vydal tři samostatné romány ze žánrů akční sci-fi a fantasy, které si od čtenářů vysloužily velmi kladná hodnocení.

Čtvrtý román Jakuba Hozy s názvem Do pekla a zpět spatřil světlo světa v pondělí 20. září/septembra 2021. Kniha je k dostání u všech větších knihkupců za cenovku pohybující se okolo 300 korun.